Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rostov is ook voor Bosz een grote onbekende

Wat weten we van FK Rostov? Nou, eigenlijk bar weinig. Peter Bosz kan ook niet meepraten over de plaatselijke Foetbolny Kloeb. De trainer wijst alvast naar de tweede plaats waarop Rostov vorig seizoen wist te eindigen. “Rostov is niet aanspreken, maar ook niet minder goed.”

05 augustus 2016 - 14:27
UsershyraDesktopajax_dataimages6313b591fc8e282e2c7bdeb97dfa06c5_normal
Bosz heeft een paar vragen voor zijn scouts! © Pro Shots

Ajax had bij de loting ook gekoppeld kunnen worden aan een ploeg als AS Roma. Dat klinkt alweer een stuk toffer dan Rostov uit Rusland, maar over de kwaliteit van een tegenstander zegt het niet direct alles. Misschien is Rostov wel moeilijker dan AS Roma, weten wij veel.

“Het is voor mij een onbekende club. Maar wat we wel weten is dat ze vorig seizoen heel knap tweede zijn geworden in de Russische competitie. En ze hebben Anderlecht in de vorige ronde uitgeschakeld,” reageert Bosz via het digitale thuis van Ajax.

We lezen verder dat de trainer in de tuin zat op het moment dat mannetjes bij de Uefa met ballen goochelden. Mevrouw Bosz liet een telefoon zien waarop berichten binnen stroomden over 'Rostov' en toen wist de familie Bosz hoe laat het was: tijd voor een tripje naar Rusland.

Het tripje naar Rostov staat trouwens pas op het programma na de thuiswedstrijd, die is vastgesteld op dinsdag 16 augustus. Bosz: “De ouderwetse gedachte is: je speelt liever eerst uit, zodat je het thuis eventueel nog goed kunt maken.”

“Veel mensen dachten na de 1-1 in de thuiswedstrijd tegen PAOK Saloniki dat het voorbij was. Toch sleepten we de volgende ronde – op een niet heel fraaie manier – uit het vuur in Griekenland.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >