Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rondleiding Arena eindigt voortaan in schatkamer van Ajax

Goed nieuws: Ajax opent 8 augustus de deuren van een museum! De rondleidingen door de Amsterdam Arena eindigen voortaan in de schatkamer van de club, die tot Gallery of Fame is gedoopt. Er is de laatste maanden hard gewerkt om de historie van Ajax tentoon te stellen.

01 augustus 2016 - 15:56
UsershyraDesktopajax_dataimages0eeff201f81695402bcd4317ab6acfae_normal
Eindelijk zien we weer welke club de meeste schalen heeft! © Pro Shots

Ajax had sinds de opening van de Arena een museum nabij de fanshop, maar toen werd het idee opgevat om middenin de stad de Ajax Experience te openen. Dat bleek niet zo'n succes en sindsdien ontbrak een locatie om de gewonnen bekers op te stellen.

Maar daar komt spoedig verandering in! Als je een rondleiding door de Arena boekt, dan eindigt deze in de schatkamer van Ajax. De Gallery of Fame is een nieuwe ruimte, waarin de belangrijkste prijzen van Ajax staan tentoongesteld.

Naast prijzen zijn ook de mooiste shirts uit de oude doos te bewonderen en ook vindt de bezoeker er volop video's en verhalen om weer te geven waar nu precies naar wordt gekeken. Je gaat als het ware op reis door de geschiedenis van Ajax, waarin Johan Cruijff een prominente rol speelt.

De verhalen vind je aan de zijkanten van de Gallery of Fame. Simpel gezegd wordt de middencirkel benut om de tien belangrijkste prijzen – denk aan de Wereldbeker en de Europacup 1 – op te stellen.

Leden van de Supportersvereniging Ajax krijgen op vertoon van hun clubcard korting op een rondleiding door de Arena! Sterker nog, als de Gallery of Fame straks open is, geldt twee halen is één betalen!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >