Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz: 'We moeten in een nóg hoger tempo spelen'

Peter Bosz toonde zich na de zege op Sparta nog allerminst tevreden. De oefenmeester was tevreden met de drie punten maar zag nog voldoende verbeterpunten.

07 augustus 2016 - 17:20
UsershyraDesktopajax_dataimagesbdafd7a7c5548c4083b854cd540b2af6_normal
Net als in Thessaloniki gaat het nog niet geheel naar de wens van de meester ©Pro Shots

Grip en controle zijn termen die we de laatste jaren vaak uit de mond van Frank de Boer hoorden. Ook Peter Bosz gebruikt ze graag. “De eerste wedstrijd wil je altijd goed eindigen en dat hebben we gedaan. We scoren een geweldige goal, krijgen lullig een treffer tegen en maakten ook weer een geweldige tweede goal."

"Daarna speelden we een gewonnen wedstrijd. We hadden de controle, maar kunnen nog beter spelen. Ik vind dat we in een nóg hoger tempo moeten spelen. Dan maak je het tegenstanders nog moeilijker,” meldde hij op de persconferentie na afloop.

Drie punten, vijf keer geel voor een Ajacied, waarvan er een in een rode kaart voor Joël Veltman resulteerde. Verweet de oefenmeester zijn eigen spelers iets? “Dan zou ik het allemaal terug moeten zien. Ik heb ze niet allemaal goed gezien."

"Die van Dijks had ik niet gemaakt, maar ik was ook geen linksback. Hij maakte een inschatting maar was te laat. De andere kaarten laat ik voor deze keer maar eens aan jullie over. Ik vond het ondanks acht gele kaarten geen schoppartij,” verkondigde hij tegenover Ajax Life.

Bosz was ook tevreden over spits Mateo Cassierra. “Hij heeft vertrouwen en op sommige momenten herken je de kwaliteit die hij heeft. Als ik zie hoe snel Mateo de zaken oppakt, ben ik daar ook zeer tevreden over. Hij scoorde een echte spitsengoal, al is hij op dit moment nog geen diepe spits. Dat kan hij wel worden. Hij heeft veel kwaliteit. Ik denk dat we daar nog veel plezier aan gaan beleven.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >