Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Na tegenslag gloort een beetje hoop voor Sinkgraven

Daley Sinkgraven werd al vaak afgeschreven, maar we mogen toch weer een beetje hoop koesteren. De middenvelder bleek beslissend tijdens Sparta-uit, met een doelpunt en een assist. “Ik heb geleerd van momenten van tegenslag.”

08 augustus 2016 - 11:55
UsershyraDesktopajax_dataimagesc861a6c7c824c131bf7428afcf8c8e0b_normal
Sinkgraven is eindelijk eens beslissend voor Ajax. © Pro Shots

Tot zijn transfer naar Ajax kwam alles aanwaaien bij Sinkgraven, die nog altijd pas 21 jaar oud is en een lange carrière voor zich heeft. Toch blijkt dat in Amsterdam andere wetten gelden. Eerste optredens waren teleurstellend, een basisplaats te hoog gegrepen en invalbeurten ondermaats.

“Ik denk dat ik ben gegroeid in het omgaan met tegenslagen. Tegenslag was ik bij Heerenveen helemaal niet gewend, maar bij Ajax heb je veel concurrentie. Je moet je mannetje staan, maar teleurstellende momenten doen zich ook voor. Ik ben nu sterker,” aldus Sinkgraven tegenover Ajax Life.

Er staat een kring van verslaggevers om Sinkgraven en dat is altijd goed teken. Het contrast met de midweekse wedstrijd in Thessaloniki is groot. Toen zat de nummer 8 tussen de journalisten, om vanaf de tribune PAOK Saloniki - Ajax (1-2) te volgen.

“Ik was zelf eerlijk gezegd ook best wel verrast dat ik in de basis mocht beginnen. Zo snel kan het gaan. Linksbuiten is niet mijn favoriete plek, maar als de trainer me nodig heeft, dan sta ik er. Ik ben ook geen echte linksvoor. Ik kom wat meer naar binnen, geef er een eigen draai aan.”

Dat hebben we gezien. Sinkgraven bezorgde Ajax voor de tweede keer een voorsprong en zette met een steekbal Mateo Cassierra alleen voor de keeper. “Het was een kwestie van niet nadenken en schieten,” merkt hij op over zijn doelpunt. “De laatste twee keer op Het Kasteel heb ik gescoord. Dit stadion ligt mij wel.”

“Hoewel ik linksbuiten speelde, kreeg ik ook de kans om me op het middenveld te laten zien. Dat zag je goed terug bij de 1-3. Ik anticipeerde, dan is het kijken hoe de bal valt en ik zag Mateo lopen. We trainen nu al een tijdje met elkaar, dat gaat steeds beter.”

“Al is het vanwege de taal nog moeilijk om goed met elkaar te communiceren. Maar het zit in mijn karakter om niet egoïstisch te zijn. Ik probeerde Mateo in de eerste helft ook al te bereiken, omdat hij er beter voorstond. Maar die bal werd onderschept. Of ik de volgende keer wel zelf schiet? Ik weet het niet.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >