Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Milik krijgt in Napels wat hij bij Ajax niet kreeg: nummer 99

Zal het de doorslag hebben gegeven om de overstap te maken naar Napoli? Vast niet, maar Arek Milik krijgt in Napels wel iets dat in Amsterdam niet mogelijk was: zijn favoriete rugnummer.

02 augustus 2016 - 18:15
UsershyraDesktopajax_dataimages058eb508658f01530b90ba5d312d4a31_normal
Milik werd nog wel gepresenteerd met 99, maar speelde er nooit mee. © Ajax Images

Al als klein Milikje speelde de spits met rugnummer 99 op een voetbalveld in Katowice. Ook in de hoogste Poolse divisie droeg hij 99, zoals uit diverse foto's blijkt. Bij Bayer Leverkusen en FC Augsburg was 99 geen optie omdat de regels voor rugnummers in de Bundesliga vrij streng zijn.

Bij Ajax werd Milik nog wel gepresenteerd met nummer 99, maar dat zorgde ook direct voor ophef. Als een jeugdspeler zijn debuut maakt in het eerste elftal mag hij met een hoog nummer spelen, verder moet er bij Ajax normaal gedaan worden met rugnummers.

Dat beseften Milik en zijn zaakwaarnemer David Pantak in 2014 maar al te goed. Eerst wat laten zien, daarna kan er worden gekeken naar favoriete rugnummers. “Als Milik in zijn eerste seizoen goed presteert, krijgt hij daarna misschien rugnummer 99,” grapte Pantak vlak na de komst van de Pool in gesprek met Ajax Life.

“Milik krijgt eerst waarschijnlijk een lager rugnummer. Met 99 spelen zorgt alleen maar voor veel aandacht van fans en media, dat is niet goed voor een jonge speler. Hij moet zich gewoon op het voetballen richten,” sprak de zaakwaarnemer wijze woorden.

Milik begon uiteindelijk met nummer 32, snel daarna stapte hij over naar nummer 19. Na het vertrek van Kolbeinn Sigthórsson, een jaar geleden, nam Milik nummer 9 over. Dat nummer komt nu dus weer vrij en het is nog maar de vraag wie het dit seizoen op zijn rug geplakt krijgt.

Wel is dus zeker dat Milik komend seizoen bij Napoli met 99 op zijn rug loopt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >