Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen omschrijft op z'n Spartaans bus parkeren als 5-5-0

Een nieuw seizoen betekent nieuwe termen. En dus had Davy Klaassen het na Sparta - Ajax (1-3) niet meer over de 'bus parkeren', zoals dat vorig seizoen heette. “Het leek wel of Sparta op een gegeven moment 5-5-0 speelde,” zei de aanvoerder van Ajax.

07 augustus 2016 - 21:12
UsershyraDesktopajax_dataimagesca5dc883c9c593a993cd650ef0bc78bb_normal
Het seizoen is pas net begonnen en Klaassen staat al op drie treffers. © Pro Shots

“Eigenlijk is het hetzelfde als de bus parkeren,” verduidelijkte hij tegen Ajax Life. “Het was heel verdedigend, en voor ons moeilijk om daarheen te komen.”
 
'5-5-0' en de 'bus parkeren' mogen misschien dezelfde tactiek verwoorden van tegenstanders, het antwoord van Ajax luidt dit seizoen wél echt anders. Want waar Frank de Boer vorig seizoen veelal zei dat de ploeg opportunistisch moest spelen, moeten onder Peter Bosz vooral de flanken goed bezet blijven.
 
“Het is wel anders, ja,” beaamde Klaassen. “We blijven nu meer voetballen vanaf de zijkanten. Je weet ook dat de tegenstander op een gegeven moment moe wordt. In de eerste helft speelden we niet zuiver genoeg, na rust werden de ruimtes groter, omdat Sparta het niet meer kon belopen.”
 
Over de vele gele kaarten (en de rode voor Veltman) wil Klaassen het na het duel niet hebben. Het belangrijkste na de plaatsing voor de play-offs van de Champions League is dat de eredivisie met een zege is begonnen. “We speelden de tweede helft ook goed. We zijn blij.” 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >