Grote namen kunnen Jong Ajax niet aan winst helpen

De verwachtingen waren hooggespannen en de opstelling loog er niet om, maar het is Jong Ajax niet gelukt het seizoen te starten met een overwinning. De ploeg van Marcel Keizer bleef tegen FC Emmen steken op 1-1. Dat is stiekem een beetje een tegenvaller.

09 augustus 2016 - 10:13
UsershyraDesktopajax_dataimages1bf31f6d3a0c22762c90ccf17cb4e3ef_normal
Het zelfvertrouwen spat er helaas even niet vanaf bij Cerny. © Pro Shots

Een blik op de startende elf leert dat Jong Ajax deze wedstrijd met gemak had moeten winnen. Het liep alleen anders. De aanwezigheid van mannen als Donny van de Beek, Vaclav Cerny, Robert Muric en Davinson Sánchez was niet voldoende om een potje in de Jupiler League te winnen.

Hoewel Ajax binnen vijf minuten twee grote kansen kreeg, was het Emmen dat de score opende. Richairo Zivkovic miste oog in oog met de keeper, Muric trof de lat. Rogier Krohne profiteerde optimaal van een misverstand rond doelman Andre Onana: 0-1.

Het goede nieuws was dat die tegenvaller snel werd uitgewist – Muric schoot raak – maar het slechte nieuws was dat het flitsende spel verdween en niet meer terugkeerde. Jong Ajax voetbalde in de tweede helft amper nog kansen bij elkaar en maakte geen aanspraak op de overwinning.

Dat kan een keer gebeuren, maar met zo'n opstelling hoop je toch op meer. “We hadden eigenlijk te lang de bal, het was een langzame wedstrijd,” reageerde coach Keizer. “In de tweede helft hoop je dat het tempo wordt opgeschroefd, dat gebeurde helaas slechts gedeeltelijk.”

We vinden Jong Ajax na de eerste speelronde van de Jupiler League terug op plek veertien.