Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bevestiging: Milik voor 32 miljoen naar Napoli

Ja, Arek Milik zou blijven en ja, hij is nu toch vertrokken. De spits heeft een contract voor vijf jaar getekend bij Napoli. Ajax ontvangt in ruil voor het afstaan van Milik 32 miljoen euro van de Italianen. Dat bedrag kan via bonussen nog oplopen naar 33 miljoen.

02 augustus 2016 - 17:19
UsershyraDesktopajax_dataimagesd4c3824db61659693c8930d80ddeeb35_normal
Milik zou blijven, maar vliegt nu toch uit. © Pro Shots

Die miljoenen eindigen niet allemaal op de spaarrekening van Ajax. Bij de definitieve overname van Milik, een jaar geleden, sprak Ajax met Bayer Leverkusen af dat de Duitsers bij een volgende transfer recht hebben op een deel van de transfersom. Het exacte percentage is niet bekend, maar hou rekening met iets tussen de 15 en 20 procent.

Met de transfer treedt Milik in de voetsporen van Wesley Sneijder. De middenvelder zou net zo goed blijven, er werd zelfs op geproost met champagne, enkele dagen later vertrok hij naar Real Madrid. Of het bij Sneijder en Milik een trucje was om de prijs op te drijven... Zou goed kunnen, maar het wordt vast nooit hardop gezegd.

Feit is wel dat Ajax nu op zoek moet naar aanvallende versterking. Met Kasper Dolberg (18) en Mateo Cassierra (19) beschikt Ajax over slechts twee jonge spitsen. Ook op de vleugels kan Ajax wel wat versterking gebruiken. Sinds het vertrek van Viktor Fischer is de spoeling op de flanken dun.

Volgens directeur spelersbeleid Marc Overmars is er in ieder geval nog voldoende tijd om een vervanger voor Milik te halen. "De transferwindow is nu nog een maand open, dat biedt ons de kans om een volwaardige vervanger aan te trekken," zegt hij op het digitale thuis van Ajax.

Arek Milik speelde twee jaar voor Ajax. In 52 competitiewedstrijden maakte hij 32 doelpunten. De Pool kwam in Europa tot zeven doelpunten in achttien wedstrijden. Ook in het KNVB-bekertoernooi vond Milik het net. In zes bekerwedstrijden scoorde hij acht goals, zes tegen JOS/Watergraafsmeer en twee tegen SV Urk. Dat brengt zijn totaal op 47 doelpunten in 76 wedstrijden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >