Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wint zonder te imponeren op Spangen

Niet overtuigend voetballen, maar wel winnen. Ajax presteerde het in Thessaloniki en vanmiddag ook op Spangen. De ploeg van trainer peter Bosz boekte een 1-3-zege via treffers van Davy Klaassen, Daley Sinkgraven en Mateo Cassierra.

07 augustus 2016 - 16:22
UsershyraDesktopajax_dataimagesb67111ee1c845f9caa6e233003fedeba_normal
Alle doelpuntenmakers in een beeld gevangen. ©Pro Shots

De Amsterdammers leken aanvankelijk een eenvoudige middag tegemoet te gaan, nadat Davy Klaassen zich voor de derde maal deze week trefzeker toonde. De aanvoerder kopte een afgemeten voorzet van Anwar El Ghazi ongehinderd binnen bij de eerste paal.

De hoofdstedelijke vreugde bleek van korte duur. Jasper Cillessen, die tegen Sparta zijn honderdste Ajaxduel speelde, had geen antwoord op een vrije trap van Ryan Sanusi, wiens inzet werd getoucheerd door Nemanja Gudelj.

Ajax behield – ondanks twee onnodige gele kaarten voor Mitchell Dijks en Joël Veltman – grip op de wedstrijd. De ploeg van Peter Bosz kreeg na een half uur spelen via Matteo Cassierra de beste kans. De fraaie kopbal van de Colombiaan carambolleerde echter via beide doelpalen weer het veld in.

Daley Sinkgraven had de tweede Amsterdamse treffer ook nog op zijn schoen. De aanvaller toonde zich in Rotterdam op de linkervleugel echter ongelukkig in zijn keuzes. In plaats van zelf te schieten, legde hij de bal af waarmee het venijn uit een beloftevolle aanval verdween.

Tempo
Na de thee speelde Ajax in een iets hoger tempo en dat bleek al genoeg om de Spartanen – na zes jaar weer terug in de eredivisie – aan het wankelen te krijgen. Binnen tien minuten lag de bal al in het netje. Uitgerekend Daley Sinkgraven stond aan het eindpunt van een fraaie aanval die werd ingezet door gedurfd indribbelen van Nemaja Gudelj.

Sinkgraven schoof de bal hard binnen via de binnenkant van de paal en vierde zijn treffer uitzinnig met aanvoerder Klaassen. Niet zo gek, want het was na anderhalf seizoen zijn eerste officiële treffer in Ajax 1.

De onmachtige thuisploeg moest toestaan hoe Ajax bleef domineren. Dat er door onzorgvuldig spel amper noemenswaardige kansen ontstonden, mocht de ploeg van Bosz zich aanrekenen. De beslissende treffer viel na ruim een uur spelen toen Matteo Cassierra een steekpass van Sinkgraven uiterst koeltjes afrondde en Sparta-goalie Roy Kortsmit met een puntertje kansloos liet.

De wedstrijd worstelde zich vervolgens zonder al te veel vermaak richting het eindsignaal. Joël Veltman kreeg van scheidsrechter Kevin Blom in de slotfase wel zijn tweede gele kaart aangesmeerd door notabene Ajaxhuurling Zakaria el Azzouzi. Bosz wisselde daarop El Ghazi nog voor Heiko Westermann, die in de defensie de plek van Veltman overnam. In de score kwam echter geen verandering meer.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >