Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!

Even uitblazen, maar Ajax verslaat PAOK en gaat play-offs in

Ajax heeft zich via het wonder van Thessaloniki weten te plaatsen voor de play-offs van de Champions League. Ondanks een zeer matige wedstrijd won de ploeg met 2-1, dankzij twee treffers van Davy Klaassen.

03 augustus 2016 - 22:24
UsershyraDesktopajax_dataimagesea205a9f3afd16cba00f219003f83e35_normal
Klaassen is twee keer trefzeker en loodst Ajax zo langs een stug PAOK. © Pro Shots

Het oudste supporterslied van FC PAOK gaat over een fan die naar de psychiater gaat. Niet voor zichzelf, maar juist om de psychiater gek te krijgen. Even gek als hij, voor PAOK.

Gepassioneerd werd het gezongen vlak voor PAOK - Ajax. Veelal door mannen en jongens met ontbloot bovenlichaam, die er als bezetenen bij sprongen; om hun gekheid, of liefde, voor de club nog verder te onderstrepen.

Als die psychiater echt in het fanatieke gedeelte van het stadion was gaan zitten, was hij inderdaad al na de eerste helft lichtelijk gek geworden. Eerst door de snelle voorsprong van PAOK, dat via Klaus Athanasiadis hard toesloeg nadat Ajaxdebutant Westermann de bal niet kon wegwerken bij de tweede paal na een corner.

Daarna werd de gekte van vreugde er een van wanhoop aan Griekse kant. Ajaxtrainer Peter Bosz liet zijn ploeg in een 3-5-2-systeem spelen, maar daar was de ploeg duidelijk niet klaar voor. Er zaten geen automatismen in het spel en het druk zetten mislukte keer op keer.

En dus kwam PAOK, vooral via Klaus, ook keer op keer recht voor de neus van Cillessen te staan. De keeper hield met sterk keeperswerk en het nodige fortuin zijn doel verder schoon.

Ajax creëerde verder geen kansen, op een moment na van Cassierra na een halfuur spelen. De Colombiaan nam de bal met zijn arm mee, mocht door, maar kon de bal al vallend net niet genoeg vaart geven zodat-ie in het doel zou belanden.

En toen lag de bal ineens op de stip, vlak voor rust. Aan de goede kant. Na een vrije trap van Gudelj werd Viergever onderuit getrokken. Scheidsrechter Anthony Taylor twijfelde geen moment, Klaassen benutte het buitenkansje.

De verwachting was toch dat Bosz na rust zou teruggrijpen op het meer vertrouwde 4-3-3-systeem, maar de Ajaxtrainer liet zich op zijn beurt totaal niet gek maken door de zeer matige eerste helft. Wel wisselde hij na een kwartiertje in de tweede helft Dolberg voor El Ghazi.

Het leverde niet meer gevaar op. Sterker, Ajax kwam in de 75ste minuut goed weg na het zoveelste matige verdedigende optreden van debutant Westermann. Hij timede verkeerd, waarna Mistakidis het kopduel kon aangaan met Veltman en de bal over Cillessen en op de lat kopte.

De wedstrijd leek af te stevenen op de verlenging. Maar toen was daar Klaassen. El Ghazi legde de bal terug na een voorzet van Dijks, waarna de aanvoerder hard uithaalde. Keeper Glykos stond erbij en keer ernaar.

Het Toumba-stadion werd stil en daar waren ineens alleen de 117 uitzinnige Ajaxfans te horen. Gek werden ze, na een slechte wedstrijd, maar een ultiem resultaat. Ajax mag zich opmaken voor de play-offs.

Voor de PAOK-fans rest niets dan de nederlaag te verwerken. En misschien een bezoekje aan de psychiater.

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.