Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft met huurling Traoré gewenste spits bijna binnen

Het heeft er alle schijn van dat Ajax zo'n drie weken voor het sluiten van de transfermarkt zaken aan het doen is. De club staat op het punt een huurcontract af te sluiten met Chelsea inzake de tijdelijke komst van Bertrand Traoré. De spits uit Burkina Faso is de gewenste opvolger van Arek Milik.

11 augustus 2016 - 08:44
UsershyraDesktopajax_dataimagesabddf722336494e33ee1ede7892e3eea_normal
We hebben Traoré al eens zien juichen in de Amsterdam Arena. © Pro Shots

Het is niet nieuw meer dat Traoré bovenaan het lijstje staat, het is wel nieuw dat het Marc Overmars eindelijk lijkt te lukken om zaken te doen met Chelsea. Het binnenhalen van Marco van Ginkel ging meerdere keren de mist in vanwege bemoeienis vanuit Londen, maar rond Traoré is succes aanstaande.

We lezen in De Telegraaf dat Ajax op het punt staat een 'minutieus uitgevoerde operatie' met succes af te ronden. Daar is overigens niet alleen Overmars verantwoordelijk voor, maar toch ook zeker Peter Bosz. De nieuwe trainer werkte in zijn tijd bij Vitesse al samen met Traoré en dat zou best eens het ontbrekende puzzelstukje kunnen zijn.

Chelsea nam de aanvaller in 2010 over van AJ Auxerre, waarna het hem drie jaar later verhuurde aan Vitesse. Traoré maakte indruk, met name tijdens zijn volledige seizoen in Arnhem. Hij maakte zeventien doelpunten in 29 wedstrijden en kon het goed vinden met Bosz, die hem op zijn beurt optimaal liet presteren.

Sinds de transfer van Milik naar Napoli stond de twintigjarige Traoré bovenaan het schaduwlijstje. Ajax ving meer dan 30 miljoen euro voor het afstaan van de Pool en krijgt Traoré relatief goedkoop. Hij tekent weliswaar geen meerjarig contract, maar hopelijk blijft er nu ruimte over voor nog meer versterkingen, bijvoorbeeld op de flank.

Een nadeeltje is wel dat Traoré in de wintermaanden waarschijnlijk enige tijd afwezig is omdat hij met Burkina Faso actief is op de Afrika Cup. Het moet wel lukken om de aanvaller op tijd in te schrijven voor het aanstaande Europese tweeluik met FK Rostov.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >