Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes, Schöne door lichte klachten niet mee naar Frankrijk

Er staan voor Ajax woensdag twee oefenpotjes op het programma, maar voor Amin Younes en Lasse Schöne helaas niet. De vleugelspelers blijven achter in Amsterdam en komen niet in actie. Het duo kampt met lichte klachten en de medische staf vindt het beter om beiden te sparen.

19 juli 2016 - 13:19
UsershyraDesktopajax_dataimages8730425346566d5919078be47a330482_normal
Laten we hopen dat het meevalt met Younes. © Pro Shots

De timing van de fysieke ongemakken is niet heel fijn. Ajax zit niet zo breed in zijn vleugelspelers en Younes is een belangrijke kracht, terwijl Schöne ook altijd wel aan zijn minuten komt. De club meldde eerst dat de Duitser met Libanese achtergrond uit voorzorg niet speelt, even later werd het bericht over de Deen toegevoegd.

We hopen inderdaad maar dat het 'uit voorzorg is' aangezien de linksbuiten zaterdag tegen AA Gent al uitviel met liesklachten. Younes kwam tegen de Belgen slechts 57 minuten in actie. Het idee was vooraf dat hij een kwartier langer op het veld zou staan. Schöne kampt nu met een lichte knieblessure en speelde tot nu toe vooral bij de reserves.

Younes en Schöne blijven dus achter in Amsterdam, maar er stapt wel een selectie van 25 man in het vliegtuig. Ajax komt in actie tegen zowel AS Béziers (15.00 uur) als Olympique Marseille (20.00 uur). Het eerste potje is te volgen via Ajax TV, Fox Sports neemt de honneurs waar tijdens het hoofdgerecht.

Opvallend is dat Richairo Zivkovic en Terry Lartey-Sanniez zijn opgeroepen. Zivkovic is verdrietig, boos en teleurgesteld tegelijk en verkast het liefst naar FC Utrecht, terwijl Lartey-Sanniez deze voorbereiding nog niet in actie kwam.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >