Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Yes! Namen en rugnummers zijn weer gewoon wit

De strepen in de zij zijn dan misschien effe wennen, een deel van het Ajaxshirt keert ook gewoon weer terug naar die goede, ouwe tijd. Vraag ons niet waarom het nou zo nodig veranderd moest worden, maar laten we koesteren dat de bedrukking van het thuisshirt weer wit is.

01 juli 2016 - 10:20
UsershyraDesktopajax_dataimages43647acb611c1e75d54122b2a47580ec_normal
Zo ziet de achterkant van het nieuwe shirt eruit. © Ajax

Sinds er rugnummers en namen op de achterkant van het Ajaxshirt staan, is de bedrukking wit. Het is ook heel simpel: op een rood shirt komt witte bedrukking nou eenmaal het beste naar voren.

Toch veranderde er iets, toevallig of niet precies met het aantreden van Ziggo als hoofdsponsor. De bedrukking werd anderhalf jaar geleden grijs en neigde vorig seizoen zelfs naar zwart. Het was zo erg dat je de bedrukking vanaf de tribunes amper nog kon lezen.

Hoewel de achterliggende gedachte ook met regelgeving vanuit de Uefa te maken had, betrad Ajax in Europees verband wel het veld met witte bedrukking. Deze bedrukking was vrij tijdelijk en uit nood geboren, maar bij de presentatie van het nieuwe tenue zien we een geheel nieuwe lijn.

Of nou ja, geheel nieuw. De bedrukking van het thuisshirt is gelijk aan het uitshirt. Het opvallende hieraan is dat de A en de R veel gelijkenis vertonen, dus als Klaas-Jan Huntelaar wordt gepresenteerd hoef je bij de laatste paar letters weinig aandacht aan de volgorde te schenken.

Als je een shirt met bedrukking wilt, kun je terecht in de Ajax Fanshop. Klik hier om online een bestelling te plaatsen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >