Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Winter niet blij met terugtrekken De Jong voor Oranje -19

Het EK onder 19 staat voor Oranje op het punt van beginnen. De eerste wedstrijd staat dinsdagmiddag (aftrap: 12.00 uur) op het programma voor het team van Aron Winter, Kroatië is de tegenstander. Maar de bondscoach is tot zijn frustratie niet met de beste selectie afgereisd naar Duitsland.

12 juli 2016 - 11:24
UsershyraDesktopajax_dataimagesd3d007631bd03eaeb95e603e86cbc760_normal
Winter kan ook niet beschikken over Van de Beek. © Pro Shots

“Ajax trok op het laatste moment Frenkie de Jong terug,” zegt Winter in gesprek met het AD. “We hadden heldere afspraken gemaakt, kennelijk zijn die ineens niets meer waard. Sparta wilde helemaal niet meewerken, onbegrijpelijk. Telkens kwamen er andere argumenten. Ik snap het niet.”

Ajax wil geen spelers afstaan die het nodig zou kunnen hebben aan het begin van het seizoen. Daardoor blijft naast De Jong ook Donny van de Beek in Amsterdam. Vorig seizoen gebeurde dat ook al met Jairo Riedewald en Riechedly Bazoer.

“Soms kan ik het clubbelang goed begrijpen,” liet Winter afgelopen seizoen weten in de krant Ajax Life. “Het is een helder verhaal als spelers al een basisplaats hebben bij hun club, zoals Bazoer en Riedewald dat vorig jaar hadden. Ik kreeg ze niet mee. Dat vond ik jammer, maar ik begreep het wel.”

Bij spelers zonder basisplaats bij hun club is het wat Winter betreft een ander verhaal. Zij kunnen veel hebben aan een jeugd-EK, vertelde de oud-Ajacied in onze krant. “Je speelt zo’n drie tot vijf topduels. Dat is alleen maar een voordeel voor clubs die nog maar net in de voorbereiding op hun seizoen zitten.”

“Bij je club mis je wellicht twee weken van de voorbereiding. Daarin speel je anders meestal halve oefenwedstrijden tegen matige tegenstanders. Bovendien valt negen van de tien spelers na de voorbereiding terug naar het beloftenelftal. Na de winterstop gaan ze meestal pas mondjesmaat meedoen bij het eerste elftal. Wat is dan beter,” vroeg Winter zich af.

Overigens is het niet zo dat Ajax net als Sparta helemaal niet meewerkt. Het staat met Vince Gino Dekker, Carel Eiting, Abdelhak Nouri en Deyovaisio Zeefuik vier spelers af. Ze moeten in groep B bij de beste twee ploegen zien te eindigen om zich te plaatsen voor de halve finales. Naast Kroatië zijn Frankrijk en Engeland de tegenstanders.

Het volledige interview met Winter in het AD kun je achter de betaalmuur van Blendle lezen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >