Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voorlopige rugnummers: Tete krijgt 2, promotie El Ghazi

De Ajacieden treden tegen PAOK Saloniki aan met een toegewezen rugnummer. Er is dan geen sprake meer van 1 tot en met 11. Daarom wordt het tijd om ons druk te maken om de lijst met namen en rugnummers. Kenny Tete, Jairo Riedewald en Anwar el Ghazi dragen met 2, 4 en 7 'basisnummers'.

23 juli 2016 - 09:55
UsershyraDesktopajax_dataimagesb4700e98faf45ecc55ad06db5d3ec382_normal
Nummer 11 hoort straks weer bij Younes. © Pro Shots

We benadrukken gelijk maar dat nog steeds sprake is van voorlopige rugnummers. We weten niet precies tot wanneer dit geldt, maar wij van Ajax Life hebben van de persafdeling een lijst gehad die ook zo is ingediend bij de Uefa.

Het document dat Ajax met ons deelde, laat drie verrassingen zien: Tete is aangemeld als nummer 2, Riedewald meldt zich onder 4 'in de basis' en El Ghazi promoveert naar nummer 7. Tete neemt het nummer van Ricardo van Rhijn over, die eerder deze week een transfer maakte naar Club Brugge.

Het kan zijn Tete vanwege deze transfer nog onder nummer 23 staat op de lijst die de Uefa deelde via zijn officiële kanalen. Schrik trouwens niet van het sterretje achter de naam van Tete. Hij staat op de B-lijst en dat is puur en alleen omdat hij jeugdspeler van Ajax is.

De naam van bijvoorbeeld El Ghazi is door de Uefa al gelinkt aan nummer 7. Als je een shirt van de rechtsvoor wilt bestellen in de online fanshop, komt nog wel automatisch 21 tevoorschijn. Dit is het oude nummer van Viktor Fischer, die vertrok naar Middlesbrough. Hetzelfde gebeurt bij Tete (23). Let hier goed op als je deze dagen een Ajaxshirt koopt. Of wacht op zekerheid.

We missen Davinson Sánchez bij de Europese selectie van Ajax, maar dit heeft er vast mee te maken dat hij met Atlético Nacional actief is in de Copa Libertadores. Je kunt niet bij twee clubs ingeschreven staan. De Colombiaan is toch niet op tijd in Amsterdam, dus wat maakt het ook uit. De andere nieuwelingen staan wel op de lijst.

Een voorlopig rugnummer zegt over het algemeen niet zo gek veel, behalve als je je nummer moet inleveren. En dat is wat er aan de hand is rondom Thulani Serero. Nummer 25 is overgenomen door Kasper Dolberg. De Zuid-Afrikaan ontbreekt zelfs op het lijstje van Ajax, maar is wel aangemeld bij de Uefa.

Voorlopige lijst rugnummers Ajacieden. Let wel, voorlopig dus! Voorlopig!

1. Jasper Cillessen
2. Kenny Tete
3. Joël Veltman
4. Jairo Riedewald
5. Davinson Sánchez
6. Riechedly Bazoer
7. Anwar el Ghazi
8. Daley Sinkgraven
9. Arek Milik
10. Davy Klaassen
11. Amin Younes
16. Heiko Westermann
17. Vaclav Cerny
18. Robert Muric
19. Mateo Cassierra
20. Lasse Schöne
21. Frenkie de Jong
24. Andre Onana
25. Kasper Dolberg
26. Nick Viergever
27. Nemanja Gudelj
30. Donny van de Beek
33. Diederik Boer
34. 'Appie' Nouri
35. Mitchell Dijks

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >