Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman: 'Er wordt conditioneel meer van ons gevraagd'

Een slechte afsluiting van een goede trainingsweek, zo typeert Joël Veltman de nederlaag (4-3) tegen FC Liefering. De verdediger merkt al dat er veel van de spelers wordt gevraagd, vooral conditioneel.

10 juli 2016 - 11:44
UsershyraDesktopajax_dataimagescc4da7b2123bb99721c64546aa9e3fa5_normal
Er is nog flink wat werk aan de winkel voor de Ajacieden. © Pro Shots

“Voor de lokale toeschouwer was het een leuke wedstrijd,” antwoordde Veltman op de vraag van Ajax Life of het een pittig eerste potje van het nieuwe seizoen was. “Maar voor ons… We mogen niet van gasten van achttien jaar verliezen.”

Juist de ervaren Ajaxspelers werden in de eerste helft flink afgetroefd. “Je zag ook wel dat ze langer in training zijn dan wij, dat ze er vol invlogen. Opbouwend ging het bij ons wel prima, maar we hebben geen kansen gecreëerd. De jonge jongens hebben het in de tweede helft beter gedaan. Wij hebben 2-0 verloren, zij gewonnen. Nee, het was niet goed.”

De oefenwedstrijd was slechts de afsluiting van een trainingskamp van bijna een week. Veltman kampte enkele dagen met een pijnlijke enkel, maar was op tijd hersteld. “Het is lekker om in training te zijn. Het is klote dat we die wedstrijd verliezen, maar het was wel een goede week. In de bergen werk je goed aan je conditie. Dat is wel nodig, want met het doordekken en snel weer herpositioneren wordt er conditioneel meer van ons gevraagd.”

Veltman komt dinsdag weer in actie, als de Ajacieden het opnemen tegen AFC.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >