Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek geniet meer van hakbal Nouri dan spel Ajax

Juist op de dag dat zijn maatje 'Appie' Nouri een weergaloze assist gaf op het EK voor spelers onder negentien jaar, speelde Donny van de Beek met Ajax met 2-2 gelijk tegen AFC. En zag hij een stiftje weg gekopt worden van de doellijn.

13 juli 2016 - 12:00
UsershyraDesktopajax_dataimages559bb220d9c9c63285b28635826ff1b4_normal
Meer ruimte op de bank of niet, Van de Beek wil het liefst speeltijd. © Pro Shots

“We hadden alleen al in de tweede helft vier keer moeten scoren,” zei Van de Beek tegen Ajax Life nadat hij de nodige handtekeningen had uitgedeeld op Sportpark Goed Genoeg. “Dat we hier niet winnen, kan niet. Ik had zelf ook momenten dat ik had moeten scoren.”

Ajax had zichzelf en trainer Peter Bosz een goede dienst kunnen bewijzen door na de zeperd tegen FC Liefering tegen tweededivisionist AFC een klinkende zege te boeken. Hoewel resultaat in dit stadium niet telt, zorgt de 2-2 toch voor wat spanning bij de achterban. Hoe moet de ploeg zo de derde voorronde van de Champions League overleven? Het was een vraag die ook op de tribune werd gesteld.

Van de Beek snapt die reactie, maar wil de supporters gerust stellen. “Het was niet goed, maar ik merk dat we op de trainingen wel vooruitgang boeken. Het druk zetten gaat dan een stuk beter. Alleen laten we dat nog niet zien in de wedstrijden. Dat is zonde, en moet wel gebeuren. En kan zaterdag ook zomaar wel het geval zijn.”

De selectie trainde 's ochtends nog. Daardoor miste Van de Beek de eerste wedstrijd van Oranje onder negentien op het EK, tegen Kroatië. En zo moest hij de assist van maatje Nouri terug kijken op internet. “Natuurlijk heb ik die opgezocht! Het was genieten. Ik ga hem even bellen, en laten weten dat hij dat de volgende wedstrijd weer moet doen. Hij kan dit, dat weet iedereen. Het zijn momenten om van te smullen.”

Van de Beek had ook opgeroepen kunnen worden voor het EK, maar besloot in overleg met Ajax de voorbereiding in Amsterdam mee te maken, in de hoop dat hij dit seizoen kan knokken om een basisplaats.

De kans dat hij bij de wedstrijdselectie komt te zitten, is sinds gisteren ook enorm vergroot. Niet zozeer door zijn spel, wel omdat de KNVB bekendmaakte dat er dit seizoen twaalf spelers plaats mogen nemen op de bank in plaats van zeven.

“Het wordt druk op de bank,” grapte Van de Beek. “Je krijg zo wel minder teleurgestelde spelers, maar de kans dat je daadwerkelijk kunt invallen wordt hiermee wel kleiner. Ik heb dus een beetje een dubbel gevoel. Maar ik moet gewoon zorgen dat ik speel, dan maakt het niet meer uit. Zo simpel is het.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >