Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Wiel stapt transfervrij over naar Fenerbahçe

De medische keuring is al succesvol afgerond en slechts de handtekening ontbreekt nog onder het contract. Zodra Gregory van der Wiel zijn krabbel heeft gezet, is hij voor vier seizoenen speler van Fenerbahçe. De rechtsback komt transfervrij over van Paris Saint-Germain.

04 juli 2016 - 13:45
UsershyraDesktopajax_dataimagesa7cb432f0ad633365e8e6680c0a4cfef_normal
Van der Wiel verruilt Parijs voor Istanboel. © Pro Shots

Na vier seizoenen PSG zit het avontuur in Parijs erop voor Van der Wiel. De rechtsachter kende best een succesvolle periode in het Parc des Princes – zeker wat prijzen betreft, maar het eindigde enigszins in mineur na een ruzie met Zlatan rondom de laatste kampioenswedstrijd.

Het gedoe zorgde ervoor dat PSG zeker niet meer verder wilde met 'Greg', maar over belangstelling heeft hij niets te klagen. De keuze viel uiteindelijk op Fener, dat nooit te beroerd is om grote namen op te pikken en onder contract te nemen.

Van der Wiel is met zijn 28 jaar relatief jong en kan nog een paar jaartjes mee. Het eerste doel wordt om via de voorronde de groepsfase van de Champions League te bereiken en daarna kan het vizier op de Turkse titel.

Hoewel vriend en vijand het erover eens zijn dat Fenerbahçe de beste selectie van Turkije heeft, moest het de landstitel vorig seizoen aan Besiktas laten.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >