Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitslag poll: supporters verdeeld over strepen in zij thuisshirt

Na de presentatie van het nieuwe Ajaxshirt is het tijd om de reacties te peilen. En dat is precies wat we hebben gedaan. We noteren namelijk een primeur op het nieuwe shirt: strepen in de zij. En hoe bevallen die? Een kleine meerderheid is te spreken over de nieuwe plek van de strepen.

06 juli 2016 - 14:33
UsershyraDesktopajax_dataimages1c34bcfd2d5984b3775d25e79bbf1eff_normal
Dit is 'm: het nieuwe thuisshirt, met strepen in de zij. © De Brouwer

Er zijn sinds de onthulling een kleine 1100 stemmen uitgebracht en zelden waren de meningen op basis van een poll zo verdeeld. Meestal als we iets vragen aan de bezoekers van Ajaxlife.nl komt een duidelijke voorkeur naar voren, nu niet.

Van de stemmen ging 53 procent naar de optie strepen in de zij, omdat je ze daar minder ziet. Als je je armen omlaag houdt, zoals je een groot deel van de tijd gewoon doet, vallen de strepen minder op. Een krappe meerderheid kan die gedachte bekoren.

Daar staat echter weer tegenover dat de strepen langer zijn dan op de mouwen. Zeker zomers wordt er gespeeld met korte mouwen en dan zie je drie korte streepjes, omdat er ook nog badges op de mouwen komen. Precies 46 procent van de fans op onze website gaat mee in die gedachte.

De uitslag van de poll had er natuurlijk heel anders uitgezien als we de optie hadden aangeboden dat er geen strepen horen op het Ajaxshirt, maar de realiteit leert ons dat die strepen nu eenmaal onderdeel uitmaken van het contract met Adidas. Als je het shirt wilt kopen, kun je hier terecht.

Een voordeeltje voor komend seizoen is dat door de strepen in de zij de rode baan wat minder breed lijkt. Misschien dat we daar in de toekomst nog eens een polletje over online gooien. Voorlopig maken we ons druk om de zak geld die een transfer van Arek Milik zou moeten opleveren.

Stemmen maar weer!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >