Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitslag poll: fans schatten waarde Milik op 20 miljoen euro

Ajax heeft een duidelijke intentie uitgesproken om Arek Milik deze zomer niet te verkopen. Er is belangstelling voor de spits, dat zeker, maar geïnteresseerde clubs krijgen nul op het rekest. Ajax zegt zodoende 'nee' tegen een vergoeding van zo'n 20 miljoen euro, maken we op uit onze poll.

13 juli 2016 - 14:21
UsershyraDesktopajax_dataimages8e7d304ac2472d6bfa8cbe2bbeb9d8a0_normal
Hopelijk kunnen we weer twintig plus keer juichen met Milik. © De Brouwer

Terwijl Milik druk bezig was om met Polen een EK te spelen en het lijstje geïnteresseerde clubs langer en langer werd, leek een transfer met de dag dichterbij te komen. Vandaar dat wij het een aardig idee vonden om aan bezoekers van Ajaxlife.nl te vragen welke waarde Milik heeft.

Jullie oordeel: minimaal 20 miljoen euro. Dit maken we op uit de antwoorden op onze poll. 'Meer dan 20 miljoen' of '20 miljoen plus bonus' zijn de twee opties die samen 41 procent van de stemmen krijgen. Er werd in totaal trouwens niet minder dan 3420 keer op een antwoord geklikt.

Er zijn uiteraard ook stemmers – zo'n 15 procent – die genoegen zouden nemen met 15 miljoen euro, terwijl 20 procent Milik meer dan het dubbele waard vindt. Dit bedrag zou Ajax ook met gemak kunnen vragen aan de gemiddelde Engelse club, zeker met een contract tot medio 2019.

De realiteit van juli 2016 leert ons dat Milik gewoon bij Ajax blijft en dan van een transfersom geen enkele sprake is. Daar hadden we aan gedacht bij het opstellen van de poll. En dit bleek zelfs de meest populaire optie: 23 procent krijgt zijn zin omdat de club helemaal niet van plan is om zijn nummer negen te verkopen.

Dank allemaal weer voor het stemmen! Dan zijn we nu eens benieuwd aan wie jullie Ajax graag gekoppeld willen zien worden in de derde voorronde van de Champions League.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >