Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Strepen in de zij op het nieuwe thuisshirt van Ajax

Strepen in de zij. Dat is het opvallendste detail van het nieuwe thuisshirt van Ajax voor seizoen 2016/2017. De club presenteerde het nieuwe tenue vrijdag via de diverse digitale kanalen. Het is voor het eerst dat de strepen niet op de mouw, maar in de zij zijn gestikt.

01 juli 2016 - 07:40
UsershyraDesktopajax_dataimageseadf2714e26f1e6a8f595d8891eaf8fb_normal
De Ajacieden lopen er dit seizoen vaak als volgt bij. © Ajax

Er lekten de laatste tijd al diverse foto's en ontwerpen uit, vandaar dat de schok van de strepen in de zij niet heel groot zal zijn. En diverse landen spelen het EK met strepen in de zij, dus het is niet helemaal nieuw. Maar het is toch even wennen, nu het hoge woord eruit is.

De tegenstanders van de strepen zijn vast net zo tegen als anders, de optimisten zullen opmerken dat de rode baan optisch smaller oogt. En als er 'gewoon' wordt gevoetbald, zijn de strepen misschien wel een stukkie minder zichtbaar.

Maar we willen ook dat er wordt gejuicht en zodra de armen omhoog gaan, komen toch ook echt de strepen tevoorschijn. Ondanks dit gegeven is het goede nieuws wel dat Ajax tot de kopgroep van de Adidas-clubs behoort, want slechts de nieuwste ontwerpen hebben strepen in de zij.

Wat verder opvalt is dat komend seizoen sprake is van een compleet rode V-hals en dat er aan het einde van de mouwen streepjes rood zijn aangebracht. Verder hebben we gespot dat er een Amsterdams tintje is aangebracht in de nek.

Je kunt het nieuwe thuisshirt al bestellen in de online Ajaxshop. Klik hier om je bestelling te plaatsen. Als je het shirt liever fysiek koopt, kun je vanaf zaterdag bij de fanshop terecht.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >