Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sánchez opent met remise in finale Copa Libertadores

Davinson Sánchez heeft met Atlético Nacional een prima uitgangspositie overgehouden aan de heenwedstrijd van de finale van de Copa Libertadores. Op bezoek bij stuntploeg Independiente werd met 1-1 gelijkgespeeld. De return staat volgende week op het programma.

21 juli 2016 - 10:32
UsershyraDesktopajax_dataimages69e00bd7ad76c1726349fc05e322985b_normal
Sánchez kan met een prachtige prijs afscheid nemen van Nacional. © Ajax Images

Sánchez werd alweer een maand geleden door Ajax vastgelegd, maar maakt het seizoen af bij zijn huidige club en ligt op koers voor het veroveren van een prachtige prijs. De Copa Libertadores kun je de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League noemen. Dit even voor het perspectief.

De centrale verdediger begon opnieuw in de basis en maakte de negentig minuten vol. De twintigjarige kreeg in de slotfase een gele kaart, maar dat was niet de grootste tegenvaller van de avond. Nacional verspeelde vlak voor tijd de voorsprong die het zo graag mee terug naar Colombia had genomen.

Wie weet had de moeizame slotfase te maken met het feit dat de wedstrijd op grote hoogte werd gespeeld. Independiente staat inderdaad te boek als stuntploeg, maar het is geen handicap dat het gewend is om zijn wedstrijden in Quito te spelen.

De hoofdstad van Ecuador ligt maar liefst bijna drie kilometer boven zeeniveau. Zoiets voel je wel in je benen, als je negentig minuten volle bak moet geven. Sánchez en Nacional krijgen volgende week, in hun thuishaven in Medellín, de kans om het voor eigen publiek af te maken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >