Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sánchez met Nacional naar finale van Copa Libertadores

Ajacieden moeten nog zeker twee weken langer wachten voordat Davinson Sánchez zich meldt. De verdediger plaatste zich met zijn huidige club Atlético Nacional voor de finale van de Copa Libertadores. De eindstrijd, over twee duels, wordt later deze maand gespeeld.

14 juli 2016 - 10:03
UsershyraDesktopajax_dataimages8470afc8e629f1723efbf26d41689759_normal
Wat extra vertraging, maar met de reden is niets mis. © Ajax Images

Ajax maakte de komst van Sánchez alweer zo'n drie weken geleden bekend, maar vrijwel direct na het maken van wat fotootjes stapte de verdediger weer in het vliegtuig terug naar Colombia. Bij het afronden van de transfer werd afgesproken dat Sánchez het seizoen afmaakt.

En dat seizoen kan best eens een mooi staartje krijgen. Sánchez won met Nacional al het heenduel bij de laatste vier en was ook in de return te sterk voor São Paulo. Na 0-2 werd het dit keer 2-1, wat ruimschoots voldoende was voor kwalificatie voor de eindstrijd.

Sánchez stond, uiteraard, in de basis en leverde een degelijke wedstrijd af. Slechts halverwege de tweede helft kende hij wat moeilijke momenten, terwijl de Brazilianen een ultieme poging deden een achterstand om te buigen in een finaleplaats. Dat mislukte en wat resteerde, waren twee rode kaarten toen de frustratie de overhand kreeg.

De twintigjarige verdediger neemt het met Nacional in de finale eind juli op tegen Boca Juniors of Independiente. Ook die wordt weer gespeeld over twee wedstrijden, eentje thuis en uit. Hoewel het voor Ajax wat vervelend is dat Sánchez pas na de start van het seizoen aansluit, is de reden natuurlijk prima.

Het gaat immers om sportieve prestaties. De finale bereiken van de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League is een prestatie van formaat. Sánchez doet ook ervaring op in topwedstrijden en stopt dat straks allemaal in zijn koffer, wanneer hij definitief afreist richting Amsterdam.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >