Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sánchez komt naar Ajax als winnaar Copa Libertadores

Het is gelukt! Davinson Sánchez heeft in zijn laatste wedstrijd met Atlético Nacional de Copa Libertadores veroverd. De return van de finale werd met 1-0 gewonnen van Independiente en dat was na de remise (1-1) van het heenduel voldoende om de beker in ontvangst te mogen nemen.

28 juli 2016 - 09:19
UsershyraDesktopajax_dataimages897e96918695f60b156835403f62eeee_normal
Daar gaat geen lullig bekertje de lucht in. © Pro Shots

Zoals je op de foto kunt zien, liegt de beker er niet om. Wij hebben de cup met de grote oren, in Zuid-Amerika hebben ze gewoon een enorme beker. De Copa Libertadores is een variant op de Champions League die wij kennen, dus ergens is dat ook wel terecht.

Net als in de heenwedstrijd maakte verdediger Sánchez de negentig minuten vol. De toekomstig Ajacied kon al na negen minuten juichen, toen Miguel Angel Borja zijn ploeg op voorsprong zette. Het bleek de enige goal en dus kreeg Nacional de Copa voor de tweede keer in zijn historie uitgereikt.

De Colombianen kenden bij het heenduel, in Quito, nog de handicap van spelen op bijna drie kilometer hoogte. Rond de wedstrijd in eigen huis, in Medellín, was wel sprake van gelijke omstandigheden. En ook een late gelijkmaker bleef Nacional dit keer bespaard.

Ajax en Nacional maakten rond de transfer van de twintigjarige Sánchez de afspraak dat hij het seizoen in Colombia zou voltooien. Er staat nu eerst een goed feestje op het programma. Daarna meldt de verdediger zich in Amsterdam. 

Het is de bedoeling dat hij begin volgende week naar Nederland komt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >