Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sabbatical lijkt toch echt aanstaande voor De Boer

Het heeft er alle schijn van dat seizoen 2016/2017 van start gaat zonder Frank de Boer. De bij Ajax vertrokken trainer heeft nog geen nieuwe club en het lijkt er ook niet op dat hij snel een nieuwe werkgever vindt.

03 juli 2016 - 18:45
UsershyraDesktopajax_dataimages2502de78ff2165e1824e8cb639cd530b_normal
De meeste clubs zijn al voorzien en kiezen niet voor De Boer. © Pro Shots

Er speelt concreet niets rondom De Boer. En eigenlijk vindt hij dat ook wel even prima, zeker als hij beelden ziet van de Ajaxselectie die onder leiding van zijn opvolger Peter Bosz alweer een week in training is.

 “Dan denk ik: Jezus, nu alweer beginnen? Ik ben blij dat ik daar nog effe niet aan hoefde te denken,” aldus de 46-jarige De Boer in een EK-uitzending van de NOS. “Het bevalt me goed, zo'n langere vakantie.”

Er zijn amper clubs die een trainer nodig hebben en de telefoon van De Boer mag best overgaan, maar dan moet er wel een club bellen waar hij zich goed bij voelt. “Misschien is het beter om een sabbatical te nemen, zelfs als die maar een halfjaar duurt.”

Als België een nieuwe bondscoach zoekt, mogen ze bellen. Maar De Boer bedankt dan wel. Hij wil een club. Eentje als AC Milan, waar Vincenzo Montella is aangesteld. “Ik zoek een club waarvan ik echt denk: hier kan ik mijn ei kwijt. AC Milan is een interessante club, daar valt veel te winnen.”

De Boer is via-via ook benaderd of hij eventueel interesse had in functies bij Anderlecht en Everton, maar heel concreet werd dat allemaal niet. Een Chinees avontuur wees hij zelf af.

Na 5,5 jaar Ajax lijkt De Boer dus inderdaad een tijdje lampen te gaan ophangen voor zijn vrouw.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >