Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reserves Ajax winnen oefenpotje tegen het Franse Béziers

Ajax heeft zijn eerste zege onder Peter Bosz te pakken. De Amsterdammers wonnen in het Stade de la Méditerranée van AS Béziers met 2-0. Daley Sinkgraven en Richairo Zivkovic maakten de doelpunten.

20 juli 2016 - 16:18
UsershyraDesktopajax_dataimagesbd057872411a1c3f4847a4f2b88211b3_normal
Zivkovic maakte misschien wel zijn laatste doelpunt voor Ajax. © Pro Shots

Omdat de beoogde basiself van Bosz woensdagavond pas in actie komt tegen Olympique Marseille mocht het B-team het eerst proberen tegen AS Béziers, een ploeg die uitkomt op het derde niveau van Frankrijk. Onder meer Heiko Westermann, Vaclav Cerny, Daley Sinkgraven en Robert Muric stonden aan de aftrap, wat goed zou kunnen betekenen dat ze niet in aanmerking komen om in de voorronde van de Champions League in de basis te spelen.

Net als in Amsterdam was het warm in Frankrijk en dat was terug te zien in het spel van Ajax. Het oogde allemaal wat gezapig en in de eerste helft creëerde de ploeg van Peter Bosz weinig tot geen kansen. Het enige wapenfeit was een vrije trap in de muur van Nemanja Gudelj – die geschorst is voor het duel met PAOK Saloniki en daarom in het tweede mocht opdraven.

In het tweede bedrijf kwam Ajax beter voor de dag. Zivkovic was een aantal keer al dreigend voordat Daley Sinkgraven na een uur spelen de 1-0 binnen schoot. De aanvallende middenvelder mocht het middenveld oversteken van de Fransen en schoot de bal vervolgens van een meter of twintig langs de keeper.

Zivkovic verdubbelde een kleine tien minuten later de score. De aanvaller, die heeft aangegeven weg te willen deze zomer, hield na een lange bal zijn directe tegenstander goed van zich af en rondde oog in oog met de keeper keurig af.

De beoogde basis speelt om 20.00 uur het tweede potje van de dag tegen Olympique Marseille. Een potje om in de gaten te houden, aangezien dit de laatste wedstrijd is voor de wedstrijd tegen Paok, waar om het 'echie' wordt gespeeld. De wedstrijd is live te zien op Fox Sports. Mocht je nou niet kunnen kijken kan je de wedstrijd ook volgen via ons Twitteraccount.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >