Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Politierechter legt Tete taakstraf op van 30 uur

Kenny Tete moet schoffelen. Dit keer niet om een linksbuiten af te stoppen, maar vanwege een straf opgelegd door de politierechter. De rechter acht de speler van Ajax schuldig aan verzet bij zijn arrestatie en belediging van een agent. Het gaat om een taakstraf van dertig uur.

14 juli 2016 - 10:27
UsershyraDesktopajax_dataimages2b61c33651e42f1c327a1193f9d6d8bc_normal
Gezien de eis komt Tete nog redelijk goed weg. © Pro Shots

Tete moest voor de rechter verschijnen omdat hij in de nacht van 5 op 6 december 2015, kort na Ajax - sc Heerenveen (5-2), betrokken was bij gedoe op het Leidseplein. De precieze rol van de rechtsback is niet vast komen te staan, maar feit is wel dat hij toen werd gearresteerd en zich hierbij verzette.

Het verzet van Tete en beschuldigen van een agent komt hem te staan op het uitvoeren van een taakstraf. De officier van justitie eiste een taakstraf van tachtig uur, de rechter achtte zestig uur voldoende, waarvan dertig voorwaardelijk.

Zodoende blijft er onderaan de streep effectief dertig uur over, waarbij een proeftijd geldt van twee jaar. Anders gezegd: als Tete binnen die termijn opnieuw in de fout gaat, moet hij ook de tweede dertig uur van zijn taakstraf uitvoeren.

Tete kan nog tegen de uitspraak in beroep.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >