Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

PEC Zwolle huurt nu ook Warmerdam van Ajax

Het begint vaste prik te worden dat PEC Zwolle spelers op huurbasis overneemt van Ajax. Dit keer gaat het om Django Warmerdam, die in Zwolle de defensie komt versterken. Warmerdam is na Queensy Menig de tweede Ajacied die komend seizoen tijdelijk elders onderdak vindt.

18 juli 2016 - 14:28
UsershyraDesktopajax_dataimagesed15e2bee9df2135995755023853286c_normal
Promotie voor Warmerdam: van Jupiler League naar eredivisie. © Pro Shots

De twintigjarige Warmerdam ligt nog vast tot 2018 en was de afgelopen twee seizoenen vaste waarde bij Jong Ajax, maar de sprong naar het eerste elftal blijkt groot. Misschien wel te groot. Vandaar dat het de betrokken partijen beter lijkt om te kiezen voor een tussenstap en dat ziet PEC ook wel zitten.

We kunnen spreken van promotie voor Warmerdam, die nu niet in de Jupiler League maar in de eredivisie komt te voetballen. PEC eindigde vorig jaar op de achtste plek en is vrijwel altijd in de race voor play-offs om Europees voetbal.

Van Warmerdam wordt verwacht dat hij zijn steentje hier aan bijdraagt, voor Menig geldt hetzelfde. Het lukt overigens niet alle huurlingen om Zwolle als springplank te gebruiken. Sheraldo Becker is bijvoorbeeld weer terug bij Jong Ajax omdat niet aan de verwachtingen kon worden voldaan.

Via-via slaagde Mickey van der Hart, ook opgeleid door Ajax, er wel in om een vaste plek onder de lat af te dwingen in het IJsseldelta Stadion.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >