Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oranje onder 19 wint op EK, sublieme hakbal Nouri

Oranje onder 19 is het jeugd-EK prima begonnen. Er werd met 3-1 gewonnen van Kroatië, maar wedstrijd plus uitslag zijn we ongetwijfeld snel weer vergeten. Dat heeft alles te maken met een sublieme hakbal van 'Appie' Nouri.

12 juli 2016 - 14:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesd73f0b2ca446f3d6eaa2af3dc0c8a702_normal
En toch wachten we bij Ajax nog op Nouri's doorbraak. © Pro Shots

De middenvelder van Ajax draait de voorbereiding niet met het eerste mee, omdat hij het een beter idee vindt om samen met zijn leeftijdsgenoten de eindronde te spelen. Nouri is aanvoerder en liet ook zien waarom hij tot de grootste talenten van deze generatie behoort.

De middenvelder bereidde de 0-2 van Sam Lammers voor met een sublieme hakbal. Je moet het filmpje maar even een paar keer bekijken, want dan heb je pas door wat er nou gebeurt. Dennis Bergkamp zou trots zijn op zo'n hakbal, laten we het daar op houden.

Oranje onder 19 kwam in de tweede helft, na een tegentreffer en een rode kaart voor Deyovaisio Zeefuik, even in de problemen, maar Steven Bergwijn – ook al maker van de openingstreffer – tilde de marge in de slotfase naar twee en daarmee was de eerste winstpartij een feit.

Een plek bij de eerste twee in groep B volstaat voor de jonge Oranjehemden om een plek in de halve finales af te dwingen. Oranje onder 19 neemt het vrijdag op tegen Engeland en maandag tegen Frankrijk.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >