Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nu al anoniem geklaag vanuit selectie over speelstijl Bosz

Nee, het loopt nog niet lekker met Ajax in de voorbereiding. Er werd dit weekeinde achter gesloten deuren ook weer twee maal verloren. De eerste weken zijn nooit de gemakkelijkste als een nieuwe speelstijl wordt ingeslepen en dat zal Peter Bosz weten ook. Er wordt geklaagd. Anoniem.

18 juli 2016 - 10:28
UsershyraDesktopajax_dataimages6feb4a1454273c5bafea8746c7e71eda_normal
Wie weet valt de uitvoering van de spelers Bosz wel tegen. © Pro Shots

Ook in de wedstrijden tegen AA Gent (0-2) en Krylia Sovetov Samara (1-2) kwamen de Ajacieden niet tot winst, de basiself heeft verspreid over drie oefenpotjes zelfs nog niet een keer doel weten te treffen. Iets over de helft van de voorbereiding zorgen de slechte resultaten voor kopzorgen.

Op basis van spaarzame beelden lijken de tegentreffers opnieuw voort te komen na persoonlijke fouten. We zien een foute inspeelpass en Joël Veltman en Mitchell Dijks die tijdens het opstomen niet om zich heen kijkt en simpel van de bal wordt gezet.

“Een aantal spelers ziet liever dat Bosz met het oog op de Champions League-wedstrijden extra zekerheid inbouwt. Zij achten zichzelf nog niet in staat negentig minuten bij balverlies collectief af te jagen en zouden zo nu en dan ook willen inzakken,” schrijft De Telegraaf.

Een beetje vreemd is het allemaal wel. Bosz is juist aangesteld om Ajax weer aantrekkelijk voetbal te laten spelen en het spelletje dat de trainer speelt, is bij iedereen duidelijk. Het is niet voor niks dat de vijfsecondenregel een belangrijk onderdeel uitmaakt van de principes van Bosz.

We willen niet gezegd hebben dat het bij Heracles Almelo en Vitesse vanaf de eerste eerste dag prima liep, maar om na een paar oefenpotjes huiliehuilie te lopen doen? Anoniem... Dat verdient niet de schoonheidsprijs. Het valt moeilijk te zeggen uit welke hoek dit komt. Wel is bekend dat sommige spelers warme banden hebben met de wakkere krant.

Het kan een ongelukkige opmerking zijn, waar een overdreven artikel van is gemaakt. Het kan ook zijn dat er iemand bang is om zijn basisplaats te verliezen. In feite kan het nog alle kanten op, maar het is vooral niet helemaal eerlijk richting Bosz.

De nieuwe trainer doet zijn best om Ajax weer leuk te laten voetballen, maar krijgt nu al te maken met flinke tegenwind. Overigens staat Bosz niet bekend als iemand die direct het roer omgooit, integendeel zelfs!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >