Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Muric niet blij met plek op tribune tegen PAOK

Robert Muric komt voorlopig niet voor in de plannen van Peter Bosz. De aanvaller pakte tijdens de voorbereiding de nodige minuten, maar voor de eerste de beste wedstrijd voor het echie, de thuiswedstrijd tegen PAOK, viel hij buiten de selectie. En dat steekt een beetje bij de Kroaat, zo laat hij weten.

30 juli 2016 - 14:42
UsershyraDesktopajax_dataimages0a46f1295ecf6dd7681986930144f01b_normal
Muric hoopt op meer speelminuten dit seizoen. © Pro Shots

“In de voorbereiding bleef ik maar spelen, ik maakte een doelpunt, gaf twee assists. En toen kwam de eerste wedstrijd en was ik er niet bij. Natuurlijk was dat jammer,” zegt hij tegen het Kroatische medium Vecernji List.

Ook is Muric niet helemaal tevreden met de nieuwe trainer. Muric: "Ik ben lid geworden van het eerste elftal, maar het is niet de coach die praat met zijn spelers. Niet met mij, niet met anderen, daardoor weet ik niet echt of hij op mij rekent de rest van het seizoen. Nu moet ik geduldig wachten op maandag, dan komt de lijst met spelers die mee naar Griekenland gaan. Dan is er meer duidelijkheid.”

Robert Muric debuteerde vorig jaar in de hoofdmacht van Ajax. Met een assist en een aantal goede acties was hij gelijk belangrijk. De Kroaat, die bijna twee jaar geleden overkwam van Dinamo Zagreb, heeft nog een contract tot medio 2018. Zijn vader Branko Muric heeft hem geadviseerd om vooral geen herrie te gaan schoppen.

"We hebben de tijd, we hebben nog geen haast,” zegt pa Muric. “Maar als Ajax hem weer naar Jong Ajax stuurt, dan wordt het een ander verhaal." In Kroatische media gaat het al over een eventuele terugkeer van Muric naar Dinamo. Daarover zegt het twintigjarige talent: “Ik weet het nog niet, we zullen zien.”

Overigens is de kans dat Muric dit jaar vaker buiten de selectie valt een stuk minder groot. Met de nieuwe regelgeving van de KNVB mag de club meer spelers op de bank posteren. Ajax mag volgend seizoen in de competitive twaalf wisselspelers aanwijzen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >