Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Koeman neemt Stekelenburg mee naar Everton

De eerste aankoop van Ronald Koeman is een verrassende. Of eigenlijk toch ook weer niet. Het gaat om Maarten Stekelenburg, die vorig seizoen nog met de trainer samenwerkte bij Southampton. Het duo werkte bij Ajax ook al samen en staat nu dus voor de derde termijn.

02 juli 2016 - 19:17
UsershyraDesktopajax_dataimagesa3340a4f28f848174c2a31a3ad19f49f_normal
Stekelenburg was bij Ajax altijd een prima doelverdediger. © Pro Shots

Stekelenburg (33) werd vorig seizoen door Koeman naar Southampton gehaald, met maar een doel: de geblesseerde Fraser Forster zo goed mogelijk vervangen terwijl hij herstelt van een zware blessure aan zijn knie.

Dat deed Stekelenburg en hoewel het echt pas begon te draaien toen Forster zijn plek onder de lat innam, neemt Koeman de keeper maar wat graag mee naar Liverpool. Everton moest dan weer met Fulham onderhandelen, maar dit ging zonder veel moeite.

Stekelenburg stond namelijk nog altijd onder contract bij Fulham, dat hem vorig seizoen verhuurde aan Southampton. Fulham is tegenwoordig laagvlieger in The Championship en staat de keeper een mooie carrière niet in de weg, vandaar dat dit snel was geregeld.

Het nieuwe contract van Stekelenburg loopt tot medio 2019, maar het is nog niet helemaal zeker of hij ook de opvolger wordt van Tim Howard, die naar Amerika vertrok. Everton zat niet heel ruim in zijn goede keepers en dus zou het zomaar kunnen dat 'Steek' opnieuw moet bankzitten.

Hoe dan ook was de keuze voor Everton geen moeilijke, vertelt Stekelenburg. “Koeman belde me een paar dagen geleden op met de vraag of ik naar Everton wilde koeman. Koeman is recht voor zijn raap, eerlijk en hij heeft vertrouwen in mij. Ik hou van de Premier League en het is fantastisch dat ik hier kan blijven spelen.”

Stekelenburg behoort tot de beste keepers die Ajax in recente tijden heeft gehad. Hij vertrok in de zomer van 2011 naar AS Roma, maar vierde daar geen successen. Voordat hij in de Premier League terechtkwam, volgde nog een tussenjaar in Monaco.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >