Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar maakt einde aan speculatie en blijft bij Schalke 04

Er werd wat afgelachen zodra de naam van Klaas-Jan Huntelaar viel. Of dat nog steeds het geval is, blijft nog maar de vraag. De o zo gewenste Ajaxspits maakt een einde aan alle speculatie, door te stellen dat hij ook komend seizoen het shirt van Schalke 04 draagt.

07 juli 2016 - 10:22
UsershyraDesktopajax_dataimages8c0eb2d269970389c63e4a9705ef8246_normal
Gemiste kans voor Huntelaar of Ajax? Geen terugkeer... © Pro Shots

Huntelaar is deze dagen met Schalke 04 op trainingskamp en dus is het niet zo gek dat hem de vraag der vragen wordt gesteld: waar speel je komend seizoen? De 32-jarige nummer negen was ook nog eens zo vriendelijk om antwoord te geven op die vraag.

Het antwoord zal veel Ajacieden niet als muziek in de oren klinken. “Ik blijf bij Schalke. Er was niets om te beslissen, ik heb nog een doorlopend contract. Iets anders is nooit aan de orde gekomen,” meldt 'The Hunter' tegenover Bild.

“Ik ben gelukkig bij Schalke, het is mijn club in het buitenland geworden. Ik ben hier nu al erg lang en wil er komend seizoen zo veel mogelijk uithalen,” vervolgt Huntelaar, die Europa League gaat spelen. “De afgelopen jaren speelden we Champions League, maar misschien hebben we nu meer kans op de beker.”

De geruchten rond Huntelaar kwamen in een stroomversnelling vanwege het vermeende bestaan van een Ajaxclausule. In eerste instantie werd gelachen, na een confrontatie hiermee. Pas daarna volgde een ontkenning. Bij zijn presentatie moest ook Peter Bosz lachen toen de komst van Huntelaar ter sprake kwam.

Grote kans dat de trainer eind juli nog steeds lacht, want er is hem beloofd dat Ajax tegen die tijd een spits heeft. Alleen wordt dat dus niet Huntelaar, zoals de stand van zaken nu schetst. Maar aangezien Huntelaar volgend jaar rond deze tijd transfervrij is, duurt het vast niet lang voordat er verse speculatie op de markt komt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >