Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gudelj persoonlijke tolk voor vrolijke Cassierra

Mateo Cassierra lijkt het in zijn eerste dagen bij Ajax naar zijn zin te hebben. Dat blijkt uit de woorden van Joël Veltman. “Mateo voetbalt makkelijk en lijkt zich al op zijn gemak te voelen in de groep,” zegt de reserve-aanvoerder over de nieuwe spits.

20 juli 2016 - 18:00
UsershyraDesktopajax_dataimages018be43d7de33501a96b0f00bbb4418a_normal
Cassierra lijkt het naar zijn zin te hebben bij Ajax. © Pro Shots.

Natuurlijk is het voor de meeste Ajacieden nog lastig communiceren met de Colombiaan die geen Engels spreekt. Maar daar komt Nemanja Gudelj om de hoek kijken, laat Veltman weten in Voetbal International. “De onderlinge communicatie is nog lastig, maar het is een vrolijke jongen en Gudelj is vaak bij hem in de buurt om te vertalen. Nemanja spreekt Spaans, dus die heeft het druk.”

Mede dankzij de komst van Cassierra zit Ajax dit seizoen ruim in de spitsen. Arek Milik lijkt bovenaan te staan in de pikorde, maar vanwege het EK komt hij dinsdag nog niet in actie in de CL-voorrondewedstrijd tegen PAOK. Dus mogen Cassierra, Kasper Dolberg en Richairo Zivkovic – als hij tegen die tijd nog bij Ajax speelt – uitmaken wie tegen de Grieken in de punt van de aanval staat.

Daarna moeten de talenten waarschijnlijk weer een stapje opzij doen voor EK-ganger Milik. Ajax maakte onlangs toch wel onverwachts bekend dat de Pool deze zomer niet vertrekt. Volgens VI wilde Bosz Milik niet laten gaan, dat gaf de spits weer vertrouwen.

Volgens Veltman gaat Milik van dat vertrouwen beter voetballen. “Hij groeit zodra hij langdurig het vertrouwen krijgt. Onder de nieuwe trainer zal Arek willen bewijzen dat hij dat vertrouwen een heel seizoen verdient.”

Maar de selectie heeft afgelopen jaar hard gewerkt om Milik beter uit de verf te laten komen. “We hebben vorig seizoen veel aandacht besteed aan hoe we Arek het best in stelling konden brengen. Dan bekeken we beelden van zijn loopacties, we spraken er met hem over en daarna brachten we het op het trainingsveld in de praktijk,” legt Veltman uit.

“Zijn loopacties werden steeds beter, maar de bal kwam dan niet altijd op het juiste moment. Of helemáál niet. In de loop van het seizoen ging die wisselwerking duidelijk vooruit. Arek bleef in de ruimtes duiken en als we hem daar lanceerden was het vaak raak.”

De volledige analyse van VI over de voorbereiding van Ajax staat achter de betaalmuur van Blendle.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >