Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!

Geen WK-ticket voor Nouri na misser in penaltyreeks

Het jeugd-EK verliep al teleurstellend voor Oranje onder 19 en het is ook nog eens in mineur geëindigd. Oranje onder 19 wist het lang te rekken, maar moest na een strafschoppenreeks het hoofd buigen voor Duitsland onder 19. Het lukte 'Appie' Nouri niet om zijn penalty te benutten.

21 juli 2016 - 22:17
UsershyraDesktopajax_dataimagesfc7ce04affdaecc9bba2d7ad3e229682_normal
Nouri krijgt niet de kans om zich te laten zien op een WK. © Pro Shots

Diezelfde Nouri bracht zijn ploeg kort na rust nog terug in de beslissingswedstrijd door vanuit een vrije trap te tekenen voor de 1-1. Ook Vince Gino Dekker en Carel Eiting mochten in de basis beginnen. Hoewel Duitsland onder 19 heerste in het Hardtwaldstadion, kende de wedstrijd een vrij bizar verloop.

De vrije trap van Nouri was het eerste schot op doel en in de slotfase leek Dennis van der Heijden zelfs matchwinnaar te worden met een rake kopbal. Dat was helaas te mooi om waar te zijn. De Duitsers kwamen alsnog langszij en in de verlenging zelfs op voorsprong, maar Sam Lammers zorgde weer voor de 3-3.

Zes eerlijk verdeelde doelpunten later was een penaltyreeks noodzakelijk om aan te wijzen wie er naar het WK onder 20 mag. Nouri mocht aanleggen voor de winnende, maar zijn poging eindigde tegen de lat. Het is niet voor het eerst dat Nouri een belangrijke penalty mist. Dat overkwam hem bij Ajax A1 in de Youth League ook al eens.

Als je Duitsers zo veel kansen gunt, weet je dat ze vroeg of laat met de volle buit aan de haal gaan. En precies dat gebeurde ook. Benjamin Henrichs bepaalde de eindstand van het elfmeterschieten op 5-4 voor Duitsland onder 19 en daarmee was het WK-ticket vergeven.

Voor Oranje onder 19 resteert het likken van de wonden. Drie van de vier wedstrijden gingen verloren en zelfs in het vangnet van de herkansing liep het fout af.

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.