Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

F-side krijgt andere indeling en breidt uit naar de gracht

Het was een poosje stil, maar deze vrijdag vliegt de ene na de andere update over de staantribune om je oren. Ook de F-side zelf komt met een artikel. We leren dat de indeling van het vak gaat veranderen en dat er in de gracht op Zuid een plateau wordt gebouwd.

22 juli 2016 - 14:15
UsershyraDesktopajax_dataimagesbb7165f7eff44d3637714e1cc456fe5f_normal
Het moment van een staantribune op Zuid is nu echt bijna daar! © De Brouwer

Het idee achter een andere indeling valt simpel te verklaren: als je optimale sfeer wilt creëren, is het goed om na te denken over de plaatsing van trappen. Als je in het hart van je fanatieke aanhang wat trappen moet vrijhouden, dan helpt dat niet mee. Het is goed om te lezen dat met zulke dingen rekening wordt gehouden.

Het is straks niet meer mogelijk om vanaf de ingang van vak 127 naar beneden te lopen. Er wordt van het trappengedeelte een soort stemvork gemaakt, schrijft de F-side op zijn digitale thuis. Ook onderaan vak 127 gaat er wat zaken veranderen, bijvoorbeeld omdat er een plateau komt.

Dit plateau komt op een soort uitbreiding, waardoor de gracht ook weer een deels wordt gedempt. Het podium komt in het midden hiervan en zowel links als rechts is ruimte voor extra stoelen. Er komen vier rijen bij, waardoor de capaciteit met 402 plekken toeneemt. Ook bovenin wordt capaciteit gewonnen.

Dit betekent goed nieuws voor Vak410'ers die nog niet konden verhuizen, al wordt wel om wat geduld gevraagd.

De nieuwe stoelen op de F-side worden uiteraard rood. Het klinkt een beetje gek om over stoelen te praten op een staantribune, maar dat is nou juist onderdeel van de hele oplossing die 'safe standing' heet. De eerste tweehonderd tot driehonderd staanplaatsen worden in september gerealiseerd, de rest volgt ergens in de herfst en dan kan de verbouwing afgerond worden.

Tenslotte is het goed om te weten dat de F-side wordt benut als proeftuin met het oog op de rode stoeltjes die in beeld zijn voor de rest van het stadion.

Klinkt goed allemaal!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >