Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

DuBlanqeBogarde: 'Start zonder echte spits raar Ajaxtrekje'

Normaal zijn we niet zo van aandacht geven aan Jan en alleman die ook maar iets over Ajax roepen, maar voor Twitterkletsmajoor – zoals hij zichzelf beschrijft – @DuBlanqeBogarde maken we graag een uitzondering. In zijn voorbeschouwing op vorig seizoen zat hij er nauwelijks naast en met zijn 30.000 volgers is hij een man om rekening mee te houden.

26 juli 2016 - 13:59
UsershyraDesktopajax_dataimagesaa5274e39df5ae04b2c8f655c805bed6_normal
Bosz krijgt voorlopig nog de tijd van DuBlanqeBogarde. © Pro Shots

DuBlanqeBogarde riep vorig jaar nog dat Ajax eruit zou vliegen tegen Rapid Wien en dat Yaya Sanogo zou floppen bij Ajax. Omdat zijn voorspellingen spot-on bleken mocht hij in Het Parool ook dit jaar zijn licht laten schijnen op het nieuwe seizoen. En zoals we dat van hem gewend zijn doet hij dat zonder enige terughoudendheid. Met name de invulling van de spitspositie tegen PAOK bezorgt de twitteraar hoofdpijn.

“Je speelt een jaar om de Champions League te halen, het wordt de voorronde en dan ga je zonder volwaardige spits de wedstrijd van het jaar spelen. Echt een raar en hardnekkig Ajaxtrekje. Mateo Cassierra is net twee weken in Nederland en leeft nog op Thuisbezorgd.nl, Richairo Zivkovic scoorde vier keer op de training maar mocht daarna niet op de elftalfoto en Arek Milik is pas net terug van vakantie. Kasper Dolberg is achttien, daar kan je het al helemaal niet van verwachten," zegt hij tegen Het Parool.

Voor een analyse over PAOK moet je overigens niet bij DuBlanqeBogarde zijn. "Vraag me niks over PAOK Saloniki. Ik weet dat Diego Biseswar er speelt, die was te dik voor Feyenoord. Helaas ken ik Ajax goed genoeg om te zeggen dat het thuis gewoon 0-3 kan worden. Ik ben zo murw gebeukt: ik reken op helemaal niks.”

De blanke Bogarde wil Bosz voorlopig wel wat krediet geven. “Ik heb beloofd tot maart niet te gaan zeiken op Bosz. Dat hij in De Telegraaf dan ook nog anoniem van onder uit de zak krijgt van een stel slappelingen op voetbalschoenen die niet kunnen wennen aan zijn speelstijl, is een schande. Als je een grote jongen bent, zeg je dat tegen de trainer en niet tegen Mike Verweij (Ajaxwatcher van De Telegraaf). Die spelers zijn vijf jaar verwend en in slaap gesukkeld, nu worden ze uit de comfortzone gehaald en beginnen ze te piepen."

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >