Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Druk blijven zetten is voor Bosz defensieve zekerheid

Het Ajax van Frank de Boer ging soms nog wel eens op naïeve wijze onderuit, tegen een geslepen Europese tegenstander. Peter Bosz hoopt dat dit lot hem blijft bespaard, maar heeft wel zijn eigen tactiek om niet in de val te lopen. Zijn geheim? Blijven doordekken.

25 juli 2016 - 18:43
UsershyraDesktopajax_dataimagesc04c744e43f3cfb160df1ceca1ee3e48_normal
Verwacht van Bosz niet dat hij het slot op de deur doet. © Pro Shots

Het is verre van ideaal dat Nemanja Gudelj een schorsing uitzet en Riechedly Bazoer kampt met een blessure. Dit maakt de invulling van het middenveld een stukkie lastiger. Sowieso wordt nog gezocht naar de juiste balans op het middenveld, specifiek tegen PAOK Saloniki en in het algemeen.

“Ik zoek naar balans. Die moet er zijn binnen een elftal en over het algemeen zorgt je middenveld daar voor. We worden tijdens het zoeken naar de juiste samenstelling een beetje beperkt en kijken hoe we het middenveld 'wegzetten' met de beschikbare spelers,” kondigt Bosz aan richting het heenduel met PAOK Saloniki.

De oplossing die Bosz dinsdag uit de hoed tovert, kan wel eens de oplossing puur voor dinsdag zijn. Wie weet staat er in Thessaloniki een heel ander middenveld, laat staan als straks de herfst of winter aanbreekt. Het is wel zaak dat er snel goede resultaten worden neergezet.

“We hebben geen goede generale repetitie gehad en of dit garant staat voor een goede première weet ik niet, maar dat hoop je natuurlijk wel. Gelukkig hebben we een goed gevoel over de laatste oefenwedstrijd. Zeker in de eerste helft tegen Olympique Marseille ging het goed. Toen zag ik de dingen die ik graag wil zien.”

“Ik kan jullie wel vertellen wat ik allemaal graag wil zien, maar dat kan ik de tolk niet aandoen. Het wordt onmogelijk om dat naar het Grieks te vertalen,” vervolgt de debuterende trainer met een kwinkslag. “Laten we het erop houden dat het idee van druk zetten goed op elkaar afgestemd moet zijn, zoals tegen l'OM het geval was. We creëerden veel kansen en hadden een ruime voosprong moeten nemen.”

In plaats daarvan ging het in de tweede helft mis en werd het uiteindelijk 2-2 tegen de Fransen. Het zijn typisch van die wedstrijden die we Ajax vaker op het Europese toneel zagen afwerken. Is Bosz van plan extra zekerheid in te bouwen? Nee, dat dan weer net niet.

“Ik ben wel voor zekerheid, maar die bouw ik in op een andere manier. Ik wil niet dat mijn ploeg gaat teruglopen en ik breng ook geen extra verdediger in. Ook als we het moeilijk hebben, wil ik zo snel mogelijk de bal terug hebben. Gewoon doen waar je goed in bent, waar je op hebt getraind. Ik wil niet plots iets doen omdat de stand erom vraagt, daar geloof ik niet in.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >