Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Boze Zivkovic zet in op transfer naar FC Utrecht

Als het aan Richairo Zivkovic ligt, dient hij komend seizoen alweer de vierde club in zijn nog altijd prille carrière. De spits wilde vechten voor zijn laatste kans in Amsterdam, maar voelt zo weinig vertrouwen dat hij slechts nog een transfer als uitkomst ziet. Zivkovic is boos.

15 juli 2016 - 10:10
UsershyraDesktopajax_dataimages5ff4b5455b8254d8e2454b7c68c06fb7_normal
Het lijkt einde verhaal voor Zivkovic bij Ajax. © Pro Shots

'Zivko' werd in de zomer van 2014 door Ajax gekocht, maar de grootse plannen met het talent kwamen nooit van de grond. De aanvaller, nog altijd pas negentien jaar jong, werd gestald bij Jong Ajax en kwam eigenlijk vooral negatief in het nieuws, bijvoorbeeld nadat hij weer eens te laat was gekomen.

Ajax liet echter ook een slechte indruk na bij Zivkovic, zo meldt hij tegenover De Telegraaf. “Ik heb fouten gemaakt, maar de begeleiding bij Ajax liet ook te wensen over. Voor een zeventienjarige aanvaller die uit Groningen naar Amsterdam komt, is het zo belangrijk om goed te worden opgevangen.”

“Vooral van de beloofde spitsentraining is niets terechtgekomen. Ik werd vaak aan mijn lot overgelaten. Zozeer dat ik het plezier in het voetbal verloren,” aldus de spits, die aan Willem II werd verhuurd maar ook daar geen basisplaats wist te veroveren. Hij keerde in de winterstop terug naar Jong Ajax.

Even leek het erop dat Zivkovic deze zomer dan eindelijk een kans zou krijgen, maar hij voelt zich in de maling genomen. Er werd met Mateo Cassierra nog een spits aangetrokken, Arek Milik blijft en toen hij tegen AFC geen speelminuten kreeg, knakte er iets.

“Dan weet je dat je kennelijk alleen naar Oostenrijk was als veldvulling, om elf tegen elf te spelen. Ik heb het gevoel dat ik als jojo word gebruikt.” Het beste is nu een vertrek, vermoedt Zivkovic, die nog een contract heeft tot maar liefst 2019. “Ik hoop dat Ajax zich reëel opstelt en niet de hoofdprijs vraagt.”

Hoewel Zivkovic zelf ook geen makkelijk mannetje is, is hij niet de eerste die klaagt over de manier van werken bij Ajax. We hoorden eerder al Stefano Denswil en Ricardo Kishna over het gebrek aan individuele training, die al dan niet was toegezegd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >