Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz ziet beoogde basisploeg gelijkspelen tegen l'OM

Welke conclusies zal Peter Bosz trekken? De reserves wisten eindelijk een oefenpotje te winnen, maar dat lukte de beoogde basiself opnieuw niet. Dit keer werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Olympique Marseille. In de eerste helft was het vertoonde spel best hoopvol, na rust beneden Amsterdams Peil.

20 juli 2016 - 21:55
UsershyraDesktopajax_dataimages3693ca839b1071f6433ee0e2acaaf4f8_normal
Dit potje vertelt precies waarom Ajacieden tussen hoop en vrees leven. © Pro Shots

Nee, lang niet alles ging goed. Dat zal ook nog wel een tijdje zo blijven, maar het spel van Ajax was tegen L'OM het aanzien een tijdlang best waard. Er werden pogingen gedaan om vroeg druk te zetten en een paar keer lukte het inderdaad om de bal al op de vijandelijke helft te veroveren.

Het druk zetten zorgde voor diverse gevaarlijke uitvallen van Ajax, maar het afronden is een puntje wat op de trainingen verder aangescherpt moet worden. Het lukte slechts Mateo Cassierra om te scoren. De Colombiaan begon op de linkervleugel, maar hij dook op bij de eerste paal om een voorzet van Anwar el Ghazi tot doelpunt te promoveren.

Diezelfde El Ghazi had de marge op z'n minst kunnen verdubbelen, maar miste oog in oog met de doelman en schoot over. Cassierra mikte in de tweede helft net zo goed te hoog, maar daarna was het over. Met diverse verse krachten kwam L'OM beter in de wedstrijd en slaagde het erin meer druk te ontwikkelen op de Ajaxdefensie.

Een van de vele overtredingen kwam Ajax duur te staan. Nick Viergever gaf de scheidsrechter een kans om L'OM een penalty te geven en dus ging de bal op stip. Bouna Sarr schoot de bal fraai in de kruising en een paar minuten later was ook Romain Alessandrini trefzeker. De verdediging liep te lang achteruit en ook Jasper Cillessen had geen antwoord op de uithaal.

Van het hoopvolle spel was daarna weinig meer terug te zien en van de vijfsecondenregel kwam ook niets meer terecht. Ajax oogde kwetsbaar en vermoeid. Tel hier de risicio's van de gehanteerde tactiek bij op en je krijgt een moeilijke avond. 

De gevallen Franse topclub wist niet meer te profiteren en in de slotfase trok Kasper Dolberg de stand zelfs weer gelijk. Maar wie weet wat PAOK Saloniki na het weekeinde kan uitrichten... Diverse goede acties van El Ghazi en Cassierra kunnen dan wel eens onvoldoende zijn om de kwetsbaarheid te maskeren.

Hoe dan ook gaat Ajax dinsdag op voor zijn eerste, echte examen als de Grieken op bezoek komen in de Amsterdam Arena.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >