Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz wil laatste training zo dicht mogelijk op aftraptijd

Er gaan dingen anders sinds Peter Bosz de leiding heeft over het eerste elftal van Ajax. Neem nou de laatste training richting een wedstrijd. Die laatste training is nog steeds een dag voor het duel, maar de tijden zijn wel veranderd. Bosz traint graag rond het moment waarop ook wordt afgetrapt.

25 juli 2016 - 17:51
UsershyraDesktopajax_dataimages103eedf5eea9c98d721417be42747fc2_normal
Spelen om 14.30 uur is nu ook trainen om 14.30 uur. © Pro Shots

Het was onder Frank de Boer vaste prik dat er daags voor een Europese thuiswedstrijd gewoon 's ochtends, op De Toekomst, werd getraind, maar Bosz kiest voor een andere aanpak. Hij was maandag vanaf 16.00 uur in de Amsterdam Arena te vinden. Daar wordt dinsdag gespeeld.

De tactiek van Bosz is niet specifiek gericht op een Europese wedstrijd. Er zijn dit seizoen meer trainingen om 12.30, 14.30 of 16.45 uur. “Ik train altijd een dag voor de wedstrijd, ook in de competitie, het liefst op het tijdstip dat de wedstrijd wordt gespeeld,” meldt Bosz tegenover Ajax Life.

“Het is niet mogelijk om 20.45 uur te trainen, dan wordt het uiterlijk 17.00 uur of 16.00 uur zoals vandaag. Dan zit de laatste training toch wat dichter op de wedstrijd. Als je pas anderhalve dag later speelt, vind ik dat te ver uit elkaar zitten.”

Bosz vervolgt: “In het buitenland trainen ploegen vaak nog op de ochtend van de wedstrijddag, maar daar had ik als speler zelf altijd een enorme hekel aan. Vandaar dat ik die trainingen op de middag zet.”

Louis van Gaal deed als nieuweling bij Manchester United iets soortgelijks. Van Gaals filosofie kon alleen pas goed worden uitgevoerd nadat er op het trainingscomplex lichtmasten waren geïnstalleerd, want het was voor United iets compleet nieuws.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >