Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz: 'We zullen volgende week ongetwijfeld beter zijn’

Het spel van Ajax tegen FC PAOK viel veel fans niet tegen. Trainer Peter Bosz ook niet. Maar het moet beter. Hij verwacht volgende week weer de nodige stappen te hebben gezet.

26 juli 2016 - 23:24
UsershyraDesktopajax_dataimages1cfc60560415e77dd8c396e52a7a8ae7_normal
Bosz zag zijn ploeg de rug rechten na de onnodige tegentreffer. © Pro Shots

De 1-1 was geen goed resultaat, stelde de Ajaxtrainer na zijn officiële debuut op de bank. “Maar we kunnen er zeker wel iets mee,” concludeerde hij tevens.

“We waren in het begin even zoekend, maar namen het heft in handen. We stonden goed, creëerden kansen. Als we de bal kwijt waren, hadden we ‘m snel terug. Ik had het gevoel: hij moet nu toch vallen. En dat gebeurde ook, alleen aan de andere kant."

"We hadden even geluk dat PAOK niet meteen de 0-2 maakte. We hebben ons rug gerecht. Ik was blij met de gelijkmaker, maar het is jammer dat we onszelf niet hebben beloond in de fase dat we echt goed speelden.”

Het wordt volgende week in Thessaloniki een ‘heet potje’, waarin Ajax zal moeten scoren. Dat de ploeg in het Toumba-stadion negentig minuten zal spelen zoals Bosz voor ogen heeft, verwacht de trainer niet.

“Dat gaat nog niet lukken, daarvoor moeten we meer inhoud krijgen. Maar we zijn dan wel acht dagen verder en zullen ongetwijfeld beter zijn dan vandaag.”

Aan het balbezit lag het in elk geval niet. Ajax had ongeveer zeventig procent van de tijd de bal. “Dat interesseert me niet,” besloot Bosz. “Het gaat erom wat je met het balbezit doet. En dat moet nog beter.” 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >