Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz valt voorlopig terug op basis van voorganger De Boer

Peter Bosz en Ajax zijn nog zoekende. Zoveel is duidelijk na de vier teleurstellende oefenpotjes tegen onbeduidende tegenstanders. Met de belangrijke wedstrijden tegen PAOK Saloniki in aantocht lijkt het de trainer verstandig om voorlopig even terug te vallen op de basis van zijn voorganger Frank de Boer.

20 juli 2016 - 10:38
UsershyraDesktopajax_dataimagesfeee1c6764e719889a7fdf487dea4c39_normal
Bosz lijkt gehoor te geven aan de oproep van de spelers. © Pro Shots

Of die beslissing van Bosz te maken heeft met de klagende spelers geeft hij niet aan op het digitale thuis van de club. Een aantal Ajacieden liet deze week weten graag wat zekerheden in te bouwen met het oog op de Champions League-voorrondewedstrijden.

Het lijkt erop dat Bosz nu heeft besloten om gehoor te geven aan de oproep van de spelers. “Vanwege de korte voorbereiding ontkomen we er niet aan enigszins terug te vallen op de basis van vorig seizoen,” zegt de trainer.

Bosz onderbouwt zijn keuze: “Je hoopt dat een aantal automatismen er toch nog goed inzitten. We hebben de selectie daarom heel vroeg opgedeeld in twee teams, dat verschil heeft iedereen wel kunnen zien, en daarin brengen we steeds minieme wijzigingen aan. Wij hebben tijd nodig om alles op de rit te krijgen. Dat lukt niet in één week en ook niet in twee of drie.

Ajax speelt vandaag de twee laatste oefenwedstrijden van de voorbereiding. De Amsterdammers trappen om 15.00 uur af tegen AS Béziers, om 20.00 uur staat het oefenduel met Olympique Marseille op het programma. Daarin kan Bosz geen beroep doen op de lichtgeblesseerde Amin Younes en Lasse Schöne.

“Lasse en Amin hebben lichte klachten, ze zijn niet mee omdat ik niet het risico wil lopen dat het serieuze blessures worden. De medische staf denkt dat ze zaterdag weer mee kunnen trainen, dus wat dat betreft maak ik me geen zorgen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >