Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz na AFC-uit: 'Dit is allesbehalve hoe we willen spelen'

Geen tempo, voorspelbaar, geen diepgang. Het zijn woorden die we vorig seizoen vaak hebben gehoord en waar door Peter Bosz in zijn tweede week nog niet mee is afgerekend. Dat kan ook haast niet anders. “Maar dit mag natuurlijk niet,” aldus de trainer.

13 juli 2016 - 09:00
UsershyraDesktopajax_dataimages72fe0ad9f8892c0c6eed5f92ed3f9221_normal
Bosz wacht al twee oefenduels op een overwinning. © Pro Shots

Bosz doelt uiteraard op het onverwachte 2-2-gelijkspel tegen de amateurs van AFC. Ajax slaagde er zaterdag al niet in te imponeren tegen het onbekende FC Liefering (4-3 verloren), nu werd evenmin gewonnen. En vermoeidheid kon dit keer niet worden gebruikt als argument voor de tegenvaller.

“We waren niet goed genoeg en daar baal ik uiteraard van. De manier waarop we willen spelen, is allesbehalve wat we gezien hebben. Er was geen tempo in balbezit, het was voorspelbaar, er was geen diepgang en de kansen die we nog creëerden, werden ook niet benut,” meldt Bosz.

Het is voor de coach niet nieuw om een korte voorbereiding te draaien, het is wel wennen dat de gewenste nog scherpte ontbreekt. “Kansen niet benutten, heeft ook te maken met de scherpte die we willen zien. Het is een oefenpotje, spelers komen 45 minuten in actie... Maar dat maakt mij niet uit. De kansen die je krijgt, moet je er in schieten.”

Als het moet, is Bosz zeker niet te beroerd om maatregelen te nemen. “Snappen ze het nog niet? Dat zou ook kunnen. Je wilt het liefst direct duidelijkheid, maar dat kan niet altijd. Het is niet reëel om van die jongens te verwachten dat ze binnen twee weken precies weten wat ze moeten doen, maar dat het beter moet, is wel duidelijk.”

“Het enthousiasme is er, maar alleen enthousiasme is niet voldoende. Laat duidelijk zijn dat ons spel over enkele weken zeer degelijk moet zijn. Ik hou in de gaten wie wel en niet scherp zijn. Je mag verwachten dat die gasten er zin in hebben, dat merk ik ook, maar de uitvoering is nog niet goed genoeg.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >