Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Benutte pingel Nouri doet er niet toe vanwege afstraffing

De halve finales lonken, lazen we ergens in een voorbereiding. Nou, vergeet het maar. Oranje onder 19 kan zijn EK-aspiraties opbergen na een afstraffing in het laatste groepsduel. Frankrijk onder 19 deelde met maar liefst 1-5 een flinke pandoering uit aan de Oranje-talenten.

18 juli 2016 - 13:52
UsershyraDesktopajax_dataimages50a95de10769ec5b08efe4cec61142ca_normal
Het is Nouri niet gelukt zijn ploeg naar succes te leiden. © Pro Shots

'Appie' Nouri bracht kort voor rust de hoop terug door vanaf elf meter de 1-2 te laten aantekenen, maar eigenlijk was Oranje onder 19 in alle opzichten een maatje te klein voor de Franse oppositie. De Fransen scoorden na rust maar liefst drie keer.

Bondscoach Aron Winter had er alle vertrouwen in dat zijn ploeg de halve finales zou bereiken, maar dat vertrouwen blijkt nu ijdele hoop. De jeugdploeg vliegt eruit in de groepsfase en dat op pijnlijke wijze, wat ongetwijfeld voer is voor critici.

Het ging eigenlijk al mis in de tweede groepswedstrijd, tegen Engeland onder 19. De Oranjehemden kwam vroeg op voorsprong, maar verspeelden hun marge en gingen in blessuretijd met 2-1 onderuit. Die tik bleek beslissend, al had een gelijkspel tegen de Fransen nog steeds kunnen volstaan.

Misschien werd vanwege die uitgangspositie wel gedacht dat de halve eindstrijd lonkte, alleen bleek daar maandag in de praktijk helemaal niets van. Er volgt donderdag nog wel een beslissingsduel met Duitsland onder 19, om een plekje op het WK onder 20 van 2017.

Dit betekent inderdaad dat Nouri nog altijd niet aansluit bij de trainingen van het eerste elftal van Ajax.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >