Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bazoer twijfelgeval voor PAOK, Schöne en Younes op schema

Ajax beleeft allesbehalve een vlekkeloze voorbereiding. Niet alleen vallen de resultaten tegen, de ploeg heeft in aanloop naar het duel met PAOK Saloniki ook te kampen met de nodige blessures. Riechedly Bazoer is momenteel het grootste vraagteken.

23 juli 2016 - 11:51
UsershyraDesktopajax_dataimages32252130e3cf35d5313f5bffbf58163a_normal
Mocht Bazoer PAOK niet halen dan lijkt Riedewald zijn meest logische vervanger. © Pro Shots

Bazoer kampt sinds het trainingskamp in Oostenrijk met lichte klachten aan zijn bovenbeen. Op het eerste gezicht leek de blessure mee te vallen, maar in de oefenwedstrijd tegen AA Gent (2-0-nederlaag) kon de middenvelder niet vrijuit spelen.

Daarom besloot de technische staf in overleg met de medische staf woensdag vlak voor de het duel met Olympique Marseille dat het beter was om Bazoer aan de kant te houden. PAOK leek in eerste instantie haalbaar, maar daarover bestaat nu twijfel, zo meldt De Telegraaf.

Mocht Bazoer inderdaad niet op tijd fit zijn, dan lijkt Jairo Riedewald zijn logische vervanger. Riedewald speelde ook tegen Olympique Marseille op de 6-positie. Dat ging hem prima of, tot tevredenheid van zijn trainer Bosz. “Jairo is van nature verdedigend ingesteld, maar hij kan ook erg goed voetballen en is snel. Dat pakte goed uit,” zei de trainer na de wedstrijd tegen de Fransen.

Het eventueel niet meespelen van Bazoer zou overigens niet de eerste aderlating voor Peter Bosz betekenen. De trainer kan ook niet beschikken over de geschorste Nemanja Gudelj en de pas net van zijn vakantie teruggekeerde Arek Milik. Het zou nog wel kunnen dat de Pool op de bank plaats neemt om in uiterste nood nog in te vallen tegen PAOK.

We eindigen met goed nieuws: zowel Lasse Schöne als Amin Younes liggen op schema om de wedstrijd tegen PAOK  aankomende dinsdag te halen. Younes (lies) en Schöne (knie) zijn lichtgeblesseerd, maar lijken op tijd fit voor het duel met de Grieken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >