Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax toch met Napoli in gesprek over toptransfer Milik

Ken je die van Arek Milik die bij Ajax zou blijven? Nou, vergeet het maar. Een officieel bericht vanuit de club ten spijt is er toch een toptransfer in de maak voor de Poolse spits. Inderdaad, het wordt toch Napoli. Alles bij elkaar kan de transfersom wel eens oplopen tot zo'n 35 miljoen euro.

26 juli 2016 - 19:31
UsershyraDesktopajax_dataimages1235e2763ca502b5be7ef37ad71c2f62_normal
Milik nam in de lente al een eerlijk voorschot op een transfer. © Pro Shots

Ajax is slachtoffer van het welbekende domino-effect dat grote clubs de kleine clubs verzwakken, zoals Napoli ook slachtoffer is. De Società Sportiva Calcio verkocht aanvalsleider Gonzalo Higuaín voor de lieve som van 96 miljoen euro aan aartsrivaal Juventus en heeft een vervanger nodig. De keuze van Napoli valt op de 22-jarige Milik, zo meldde De Telegraaf als eerste.

Als Marc Overmars snel daarna bij Voetbal International bevestigt dat de Italianen 'graag willen komen praten', dan weet je al voldoende. De 47 goals van de linkspoot, verspreid over twee jaar Ajax, trekken de aandacht, in Italië. Het spel is op de wagen. Ajax kan prima voorwaarden eisen omdat Milik nog tot de zomer van 2019 vastligt.

Ajax nam Milik twee jaar teug in eerste instantie op huurbasis over van Bayer Leverkusen en telde nadien een kleine 3 miljoen euro neer om de aanvaller definitief in te lijven. De Duitsers kregen hier wel een doorverkooppercentage voor terug, wat betekent dat ze ook een leuke som geld tegemoet kunnen zien. Reken op een bedrag van zo'n 7 miljoen euro.

Er blijft voor Ajax nog steeds een fantastisch bedrag over, maar de belofte half juli dat speler X bij club Y blijft, bleek in de praktijk weer eens niets waard. Als de som geld die op tafel wordt gelegd maar groot genoeg is, gaat iedereen vroeg of laat overstag.

Het enige voordeel is dat Ajax zijn nummer 9 bijtijds lijkt kwijt te raken. Er is nog zes weken tijd om Miliks transfersom te herinvesteren in adequate vervangers. De Pool zou dinsdag tegen PAOK Saloniki toch al niet meedoen omdat hij pas enkele dagen in training is. Ajax gunde Milik na het EK drie weken vakantie, om weer fris in het koppie te worden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >