Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax speelt in 2018/2019 mogelijk in vernieuwde competitie

Het zou zomaar kunnen dat Ajax het seizoen 2018/2019 begint in een nieuwe opzet van de eredivisie. De KNVB bestudeert het komende jaar mogelijke verbeteringen aan de huidige opzet van de eredivisie, Jupiler League en het bekertoernooi. Ook Supporterscollectief Nederland wordt door de bond uitgenodigd om hun bijdrage te leveren.

20 juli 2016 - 15:51
UsershyraDesktopajax_dataimages7f15963fb8c8bebb1c1854aa1c7e1885_normal
Supporters mogen ook hun mening geven over de mogelijk nieuwe opzet. © Björn Martens

De belangrijkste reden voor het onderzoek is om zoveel mogelijk wedstrijden te krijgen waarbij gelijkwaardige teams tegenover elkaar komen te staan. Dit moet ervoor zorgen dat we straks meer spannende potjes voorgeschoteld krijgen.

Bij het onderzoek kijkt de bond naar andere competitie die onlangs hun opzet hebben aangepast. Polen, Portugal en België gelden volgens de voetbalbond als belangrijkste landen om onder de loep te worden genomen, aangezien deze competities van vergelijkbare omvang zijn.

Mocht Nederland een voorbeeld nemen aan onze zuiderburen, dan betekent dat een drastische verandering. In België spelen de clubs eigenlijk twee halve competities. Na dertig wedstrijden wordt de competities in drieën gehakt, de punten gehalveerd en spelen de ploegen nog tien wedstrijden tegen gelijkwaardige teams. Ben je er nog? Hier staat het nog allemaal op een rijtje.

Voordat er knopen worden doorgehakt zal de bond in samenwerking met de eredivisie, Jupiler League, de spelersraad en trainer/coaches ook luisteren naar de mening van journalisten, oud-voetballers en – nu wordt het interessant – supporterscollectieven. De Supportersvereniging Ajax zal zijn stem laten horen via Supporterscollectief Nederland. Wordt dus uiteraard vervolgd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >