Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax niet blij met korte minuut stilte voor Coronel

Even terug naar dinsdagavond. Om precies te zijn naar vlak voor de aftrap van Ajax - PAOK Saloniki. Het was de bedoeling om een minuut stilte in acht te nemen wegens het overlijden van oud-voorzitter Uri Coronel, maar de stilte duurde slechts 24 seconden. Dit tot onvrede van Ajax.

28 juli 2016 - 11:20
UsershyraDesktopajax_dataimages74f61293f26b98d31842a4c1ae41f0ad_normal
Een minuut stilte is iets bijzonders, 24 tellen niet... © Sjoerd Tullenaar

Coronel overleed vorige week maandag plotseling op 69-jarige leeftijd en een minuut stilte is wel het minste wat je kunt doen als een erelid de club ontvalt. De Uefa ging akkoord met de minuut stilte en deze werd in het draaiboek opgenomen.

Het maffe was echter dat scheidsrechter David Fernández Borbalán al na 24 tellen op zijn fluit blies, om snel verder te gaan met de rest van het aftrapprotocol. Ajax vermoedt dat de vlugge stilte te maken heeft met een kleine achterstand op tijdschema, met spelers die aan de late kant het veld betraden.

“Hoe laat de wedstrijd moet beginnen, is strak geregeld. De scheidsrechter bepaalt hoe lang de minuut stilte duurt en die wordt strikt geïnstrueerd door de Uefa,” reageert een woordvoerder van Ajax tegenover AT5. “Hij heeft kennelijk geprobeerd ergens tijdwinst terug te pakken. Helaas ging dat nu ten koste van iets moois. Wij hebben daar verder geen invloed op.”

Het is zeer onwaarschijnlijk dat Ajax een tweede poging onderneemt om stil te zijn voor Coronel. De volgende thuiswedstrijd, tegen Roda JC, staat ook pas half augustus op het programma. We kunnen alleen maar hopen dat de Uefa voortaan geen stopwatches meer gebruikt uit het tijdperk-Blatter...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >