Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax beloont zichzelf niet na aardig duel tegen PAOK: 1-1

Er zat meer in, en dat is positief. Een extreem jong Ajax speelde tegen PAOK bij vlagen zeer leuk voetbal, maar beloonde zichzelf te weinig: 1-1.

26 juli 2016 - 22:44
UsershyraDesktopajax_dataimages245302b3cc1d7c9ef6423a2e0822afaa_normal
De altijd onverstoorbare Dolberg lacht na zijn treffer. En terecht. © Pro Shots

De tweede helft in de Amsterdam Arena werd er een van revanches voor Ajax. Dat de ploeg met een 1-0-achterstand ging rusten, was in meerdere opzichten opmerkelijk: PAOK creëerde haast geen kansen, waar Ajax veel meer balbezit had, zonder de bal achterin tomeloos rond te spelen. De ruim veertigduizend fans kregen een eerste echt beeld van hoe dit Ajax onder Peter Bosz gaat spelen: dominant en aanvallend. En dan ook echt.

En toch stond het 0-1 bij het inschenken van de thee. Cillessen verkeek zich bij een Griekse dieptepass, en zag Djalma eerder bij de bal komen. De aanvaller omspeelde de Ajaxgoalie rechts van het strafschopgebied en schoot de bal alsnog vanuit een lastige hoek in het lege doel. De treffer kwam daarmee even letterlijk als figuurlijk uit de lucht vallen.

Cillessen revancheerde zich in de tweede helft, door de bal knap te redden op een kopballetje van Tzavellas, die door de Ajaxverdediger helemaal vrij werd gelaten bij een omschakelmoment.

Niet alleen Cillessen kreeg zijn revanche na rust. De 1-1 van Dolberg mag ook onder die noemer worden geschaard. De pas achttienjarige spits, die net als Cassierra zijn debuut maakte in Ajax 1, zag na achttien minuten spelen een treffer onterecht afgekeurd worden.

Op het moment dat keeper Glykos moeite had met een afstandsschot van Klaassen, stond de jonge Deen op gelijke hoogte met de niet oplettende linksback. Maar de assistent-scheidsrechter lette eveneens niet heel erg op en stak zijn vlag omhoog.

In de 58ste minuut luisterde Dolberg zijn debuut alsnog op met een treffer. Na een paar eerdere goede pogingen, had zijn afstandsschot dit keer wel de goede curve, waar Glykos geen antwoord op had: 1-1.

Na de gelijkmaker leken beide ploegen ietwat gas terug te nemen, om niet tegen een tweede tegentreffer aan te lopen. Ajax was nog het dichtst bij de zege, maar Dolberg gleed de bal op aangeven van Klaassen net naast, waar El Ghazi in de slotfase de bal recht voor het slechts schampte met zijn hoofd.

Het bleef uiteindelijk 1-1, wat betekent dat Ajax volgende week in Thessaloniki in elk geval een keer moet scoren. Dat is absoluut geen kansloze opgave. Gezien het spel zou een zege in Griekenland ook een soort revanche zijn, voor de puntendeling van vandaag.

 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >